A légtisztítók olyan eszközök, amelyek segítenek javítani az otthonában vagy az irodájában lévő levegő minőségén. Segítenek csökkenteni a levegő portartalmát, valamint például segít az allergiában szenvedőknek megkönnyebbülni, miután hazaérkeztek. Az atkáktól, a baktériumoktól és az állati szőrtől is segítenek megtisztítani a levegőt. Úgy döntöttünk, hogy néhányat alaposabban áttanulmányozunk és segítünk Önnek kiválasztani a megfelelőt a piacon lévő rengeteg típus közül.

Most az Aura Di légtisztítót fogjuk kipróbálni az olasz Olimpia Splendid gyártótól. Az elegáns olasz dizájn és a minőségi kivitelezés már első pillantásra felkeltették érdeklődésünket.

 

ico

 

Olimpia Splendid Aura Di

A termék jellegzetes eleme az elülső oldalon lévő kijelző. Mutatja a levegőben lévő, 0,3 mikronnál nagyobb méretű részecskék mennyiségét. Ezek a részecskék az eszköz oldalán elhelyezett szenzor segítségével automatikusan felismerésre kerülnek. Ennek hála folyamatosan figyelemmel kísérheti a helyiségben lévő levegő minőségét, és a készülék azonnal jelzi a szennyezettséget.

 

A légszennyezettség jelző segít könnyen kideríteni, hogy a levegő minősége javul vagy egyre rosszabb.

 

A tisztító vezérlőpanelje az eszköz felső részén található. Amint bekapcsolja, a tisztító automatikus módba kapcsol. Ez annyit tesz, hogy önmaga értékeli ki a levegő minőségét, majd ez alapján állítja be a teljesítményt. Ez azonban kézzel is beállítható, mégpedig a Mode gomb megnyomásával. Ezzel kapcsolható át a kézi, az automatikus, valamint az éjszakai mód. Az éjszakai módban a tisztító rendkívül csendes, ugyanis minimumra csökkenti teljesítményét.

A légtisztító időzítő funkcióval is ellátott, amellyel az eszköz automatikus kikapcsolása vagy bekapcsolása állítható be, akár 8 órára előre.

Szűrés

A légtisztító beszívja a helyiségben lévő levegőt, amely számos szűrőn halad át, amelyek kiszűrik a levegőben lévő nem kívánt anyagokat, majd a megtisztított levegő visszatér a helyiségbe. Ennek a légkeringésnek hála az eszköz tisztán tartja a helyiségben lévő levegőt.

Az Aura Di modell négyszintű tisztítása valóban tiszta levegőt biztosít, amely aktívan véd a kellemetlen szagokkal és a porral szemben.

Az allergiások legfőképpen a HEPA szűrőt fogják értékelni, amely akár 99,97% hatékonysággal büszkélkedhet és akár 0,3 mikron méretű részecskéket is kiszűri. Az Aura Di légtisztító ráadásul kemény részecskékre szolgáló előszűrővel is rendelkezik, amely kíméli a HEPA szűrőt, így meghosszabbítja annak élettartamát.

A sorban a következő a szénszűrő, amely hatékonyan szűri ki a kellemetlen szagokat és a füstöt.

A légtisztító támogató rendszere a tisztítóba szerelt UV-lámpa és az ionizátor. Az UV-lámpa bármikor kikapcsolható vagy bekapcsolható a fő panelen lévő gomb segítségével. A szennyezett levegő így intenzív ultraibolya sugárzásnak van kitéve, amely hatékonyan semmisíti meg a vírusokat, a baktériumokat és a gombákat, valamint a további szerves eredetű szennyeződéseket.

 

Az Aura Di négy fokozatban szűr, köztük UV-lámpával és ionizátorral.


 

Karbantartás

Kétezer óra működést követően a légtisztító figyelmezteti Önt a szűrő tisztítására vagy cseréjére. A szűrő mosása vagy cseréje kizárólag a felhasználón múlik, valamint azon, milyen teljesítményt vár el a légtisztítótól. A szűrő mosása ugyan valamivel meghosszabbítja a szűrő használatát, azonban néhány mosást követően mindenképpen szükség lesz egy új szűrő beszerzésére. Ezzel a készülék élettartama és meghosszabbítható, valamint jobban fogja tisztítani a levegőt.

Az Aura Di modell nagy előnye, hogy a szűrő cseréje anyagi szempontból nem nagyon megterhelő; a gyártó az új szűrők cseréjének költségét évi kevesebb, mint pár ezer forintra becsüli. Azonban mindig figyelembe kell venni az eszköz használatának gyakoriságát. A szűrők cseréje nagyon egyszerű, valóban mindenki képes rá.

 

 

Teljesítmény

Az Aura Di légteljesítménye akár a  365 m3-t is eléri óránként. Ez annyit tesz, hogy egy nagy méretű teret egy óra alatt meg tud szabadítani a nem kívánt mikrorészecskéktől és a portól. Ne feledje, hogy a hagyományos tisztításhoz legalább 2x kéne kitisztítania a levegőt óránként, allergiások esetében akár 3-4x is ajánlott. Éppen ezért, saját tapasztalatból az Aura Di légtisztítót legfeljebb 180 m3 méretű helyiségbe ajánljuk annak érdekében, hogy teljesítménye elérje a maximumot és azért, hogy valóban egészséges légkört teremtsen az otthonában vagy az irodájában.

 

Végszó

Az Aura Di légtisztító előnye az elérhető ára, valamint a szűrők karbantartásához szükséges alacsony költségek, amelyek segítenek a legjobb állapotot biztosítani a készüléknek annak érdekében, hogy a lehető leghosszabb ideig szolgáljon.

 

Az UV-lámpa egy kellemes kiegészítő, a kijelző pedig jelzi a levegőben lévő részecskék számát.

 

Az Olimpia Splendid márkájú termékek esetében meghibásodás esetén a garanciaidő alatt ingyenesen elszállítjuk a készüléket a márkaszervizbe abban az esetben, ha meghagyja a készülék eredeti csomagolását a biztonságos szállítás érdekében.

 

Ne habozzon és vegye fel velünk a kapcsolatot az info@aerium.hu e-mail címen keresztül. Szívesen segítünk Önnek megfelelő légtisztítót választani az otthonába vagy az irodájába.

Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2016.06.01
Hiteles vásárló
100 %

Másoknak is ajánlom, hogy ebben a webáruházban vásároljon. Pénteken rendeltem meg a terméket és kedd délelőtt már meg is kaptam. Eddig még nem próbáltam ki a légkondicionálót, mert nem volt akkora hőség. Remélem, hogy az elképzeléseim szerint fog működni.