Rohnson-R-077

Útmutató a megfelelő közvetlen fűtés kiválasztásához

A kültéri hőmérséklet eléri a nullát, de még nem melegszik fel a lakóházában? Nem kell bekopogni a hidegben, és remélni, hogy hektoliter forró tea segít Önnek. A tökéletes megoldás az Ön számára lehet közvetlen fűtés ! A piacon azonban sokféle modellt és márkát talál, így nehéz lehet megismerni őket. Ezért készítettünk egy komplett útmutatót az Ön számára, amellyel egyszerűen kiválaszthatja a fűtőtestet, amely hosszú évekig szolgál.

Be vagy ki?

Az első helyen ez attól függ, hogy óriási a melegítők megy, hogy az otthoni, vagy azon kívül. Nincs egy mindenki számára megfelelő megoldás, amely hatékonyan lefedné mindkét lehetőséget, ezért választania kell egyet. Ha szeptemberig szeretné meghosszabbítani nyarát az udvaron vagy az erkélyen, kompakt asztali eszköz formájában kínálunk megoldást, amellyel könnyebben felmelegedhet a hidegebb estéken. Sokkal erősebb lehetőség, amely igazi bemelegítést nyújt Önnek, a nagy teraszos fűtőberendezések , ahol áram, gáz vagy infravörös sugarak szolgálnak hőforrásként.

Tisztázza az alapvető követelményeket

De most térjünk vissza az otthoni fűtőberendezésekre. Mielőtt elkezdené keresni a megfelelőt, tisztáznia kell néhány dolgot, amely elengedhetetlen a megfelelő eszköz kiválasztásához . Az első az a cél, amelyet a közvetlen fűtőberendezésének teljesítenie kell, vagyis hogy az egész szobát be akarja-e fűteni vele, vagy helyi hőforrássá kívánja-e tenni. Egy másik fontos kritérium az, hogy milyen energiaforrás fogja fűteni , ami egy adott lakás, ház, házikó vagy házikó képességeitől függ. Azonban általában választhat az áram, a bioüzemanyag és a gáz között.

Válassza ki a megfelelő típust

A kültéri fűtőberendezésekkel ellentétben a háztartási fűtőberendezésekhez többféle típusú készülék közül választhat, amelyek mérete, alakja, fűtési módja, használati célja és természetesen ára között különböznek. Az alábbiakban mindegyiket bemutatjuk Önnek, és beszélünk alapvető előnyeikről és hátrányaikról. Akkor rajtad múlik, hogy figyelembe veszed-e igényeidet és követelményeidet, majd kiválasztod a nekik pontosan megfelelő modellt . Tehát mit választhat?

Konvektorok

Az emberek legtöbbször konvektorokat vásárolnak kisebb helyiségek fűtésére vagy a fő fűtés kiegészítéseként, ahol a teljesítménye egyszerűen nem elegendő. Működésük elve viszonylag egyszerű - az alsó részen forró levegőt vesznek fel, amelyet aztán fűtőelemek segítségével felmelegítenek, és a felső szellőzőnyílásokon keresztül ismét kiszorítják . Rendszerint ventilátorral is ellátták, amely szétszórja a fűtött levegőt, ezáltal a helyiség gyorsabban felmelegszik .

A konvektorok elsősorban az alacsony vételár miatt népszerűek az ügyfelek körében, de számos más előnyük is van, például a falra történő felszerelés lehetősége, az alacsony súly vagy a csendes működés . Természetesen számos hátránya is van, például az , hogy a hőt gyorsan a mennyezetig taszítja, majd hűvösebb marad a szoba alsó részein. Az áramló és égő levegő miatt azoknak az allergiásoknak, akik érzékenyebbek a levegőben lévő részecskékre, problémák lehetnek a konvektorokkal.

KS3018

Radiátorok

Ha azt keresi, hogyan lehet hatékonyan felmelegíteni a helyiséget anélkül, hogy por kavarná benne, akkor olyan radiátorok érdekelhetik, amelyek nemcsak a kicsi, hanem a közepes méretű helyiségeket is képesek kezelni. Ezek közé tartozik a több hő-ig, amelyek tele vannak meleg olajat, a nagy előnye, amely képes megtartani hő akár hosszú leállás után . Másrészt kissé hosszabb ideig tart a felmelegedés, és súlya is meglehetősen megnehezíti a hordozhatóságot.

Kettős thermo radiátorok lehetne egy érdekes alternatíva a klasszikus fűtőberendezések formájában a radiátor . Kombinálják a hagyományos fűtéstechnológiákat az infravörös hősugárzással, aminek köszönhetően gyorsan, kellemesen és ugyanakkor gazdaságosan melegítenek, és még anélkül is, hogy por kavarogna a helyiségben. Ezenkívül a meleg levegő egyenletesen oszlik el a padlótól a mennyezetig, így tetőtől talpig igazán felmelegedhet.

IQ-K20

Forró levegős fűtőberendezések

Ha olyan közvetlen fűtőtestet keres, amely segít a helyiség egy adott helyének felmelegítésében, akkor mindenképpen a meleg levegős fűtőberendezések fognak érdekelni. Olyan eszközökről van szó, amelyek rezisztenciacellákat használnak az áram hővé alakítására. A fűtött levegőt ezután egy ventilátor fújja be a helyiségbe, amelynek köszönhetően szinte azonnal felmelegszik. A konvektorokhoz hasonlóan általában alacsony vételáruk és súlyuk is van, sőt egyes modellek nagyobb terület lefedésére is forognak . A hátrány viszont nem tekinthető úgy, hogy kikapcsolás után szinte azonnal nem tudnak felhalmozni a hőt és lehűlni.

Fűtőpanelek

A fűtőpanelek nagyon hatékony működést is kínálnak Önnek, amely egy adott hely és az egész helyiség fűtését egyaránt kínálja - ez a modell típusától függ. Ezek a közvetlen fűtőberendezések az úgynevezett sugárzási elv alapján működnek, ahol hősugárzás segítségével felmelegítik a környező tárgyakat és falakat, amelyek felhalmozzák a hőt , majd természetesen felmelegítik a helyiségben lévő környező levegőt. Gyakran kombinálják őket konvektoros technológiával, ahol maga a fűtőpanel felmelegszik, így annál intenzívebben melegszik, és kikapcsolás után egy ideig felmelegszik.

Az ilyen típusú közvetlen fűtőberendezések óriási előnye elsősorban az, hogy nagyon gyorsan képesek érzéki hőt előállítani. Ezenkívül nagyon csendesek működés közben, és nem kavargatják a port, ami alkalmassá teszi őket allergiások és asztmások számára. Azt is meg kell említeni, hogy viszonylag alacsony az áramfogyasztásuk , ami alkalmassá teszi őket hosszú távú fűtésre. Egy ilyen sok előnynek azonban van egy sötét oldala is, ami a magasabb vételár.

Infravörös melegítők

Az infravörös radiátorok hasonlóan működnek, mint a fűtőpanelek , de azzal a különbséggel, hogy nagyon magas hőmérsékleten működnek. Ennek köszönhetően szinte azonnali meleg érzést váltanak ki benned, és ugyanolyan gyorsan megolvadják az egész környező szobát . Ideálisan használhatók például fürdőszobákban vagy teraszokon , ahol csak rövid ideig kell árasztani. Az infravörös fűtőberendezések nem túl alkalmasak hosszú távú fűtésre, mivel nagy mennyiségű energiát fogyasztanak magas hőmérsékletek létrehozásához, ami meglehetősen költségessé teszi működésüket. Másrészt csendesek és viszonylag olcsók.

Kandallók

Ebben az esetben ne képzeljen el egy klasszikus kandallóbetétet a kandalló alatt, ahol fát dob, majd élvezheti annak kellemes ropogását. Ebben az esetben egy kandallóról van szó, amely vagy elektromos, tehát fűti és csak a lángokat szimulálja, vagy egy kandalló és bioüzemanyagok, amelyekben valódi tüzet indítanak el, de a bio-etanol segítségével. Természetesen nem tagadható, hogy az ilyen típusú fűtőberendezések sokkal jobban néznek ki, mint a hagyományos közvetlen fűtőberendezések , de ha a bioüzemanyagú kandallót választja, akkor környezetbarát megoldást is kap, mivel égés során nem kerülnek káros anyagok a levegőbe. Ugyanakkor azt is figyelembe kell vennie, hogy vásárláskor többet fizet érte.

Gázmelegítők

Az összes fűtőberendezés közül a gázmelegítők a leguniverzálisabbak, mivel alkalmasak kis, közepes és nagy helyiségekbe - ez csak attól függ, hogy milyen teljesítményű egységet kap. Természetesen gáznak kell lennie a helyén, ahová el akarja helyezni, majd egy lyukat a falban vagy más kéményt . Ha nem zavarja a fűtés esztétikai oldalát, használhat gázbombát is - például olyan helyeken, mint egy műhely vagy garázs. Gázmelegítővel viszonylag gyorsan felmelegítheti a szobát, és nem kell aggódnia a zaj vagy az kavargó por miatt, ami mindenképpen előny. Másrészt fizetsz egy kis pluszért a vezetésért.

Mire kell még figyelni?

Az alapvető paraméterek és az üzemeltetési követelmények mellett a közvetlen fűtőberendezéseknek számos más jellemzője és funkciója van, amelyeket a vásárláskor figyelembe kell venni. Egyikük, ami nagyon fontos a biztonság, az a hőkapcsolója, amely kikapcsolja a készüléket, ha a hőmérséklet emelkedik túlzottan . Továbbá mindenképpen érdemes egy termosztát funkcióval rendelkezni, ahol az egység fenntartja az előre beállított hőmérsékletet, ezzel megtakarítva a pénzét.

Ha háziállata vagy kisgyermeke van otthon , mindenképpen részesülhet a borulás elleni védelemben, ahol a közvetlen fűtés automatikusan leáll, amikor leesik , így nem kell lyukat égetnie a szőnyegen. Ezenkívül figyelembe kell venni a vízállóságot, különösen a nagyobb páratartalmú helyeken, és a távvezérlés lehetőségét . Ha házikóban vagy faházban vásárol közvetlen fűtőtestet, akkor fagyásgátló funkcióval is rendelkezhet, amikor a fűtőberendezés csak akkor melegíti fel a szobát, hogy a hőmérséklet ne essen fagypont alá.

 


Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2021.05.27
Hiteles vásárló
100 %

Előre utalással fizettem. A megerősítő mailben minden szükséges adatot megtaláltam az azonosítón kívül. Mármint ott volt, csak nem vettem észre. A levélhez csatolva küldték a számlát. Ezt nem vártam, mert a levelet a megrendelés után azonnal megkaptam. Más szavakkal, jobb lenne, ha javítanának a megerősítő mail szövegén. Meg kéne benne említeni az azonosítót és a mellékelt számlát. És így már tényleg minden tökéletes lesz :-)