Maga szeretné beszerelni a klímát?

Mire lesz szüksége:
  1. Koronafúró 160 mm vagy 200 mm átmérőjű nyílásra (a fal anyagától függően – tégla, fa, panel)
  2. Megfelelő fúró-csavarozó
  3. Telepítési sablon – rajz (mellékelve)
  4. Szellőzőrács (mellékelve)
  5. Rögzítő konzol és csavarok (mellékelve)
A fúró-csavarozót egy szerszámkölcsönzőből is kölcsönözheti. Vegye fel a kapcsolatot a lakhelyéhez közeli cégekkel. A listát a következő linken találja: https://gepkolcsonzo.lap.hu 
 
Vasbeton panel fúrása esetén vízhűtéses fúró-csavarozót használjon. Ha ilyen anyagba szeretne fúrni, azt javasoljuk, hogy vegye igénybe egy építőipari cég szolgáltatásait. 
 

Videó útmutató:

A videó útmutatók lehet, hogy régebbi Unico klíma modellekhez készültek. A szerelés menete enyhén eltérhet.  
 

 

 

 

 

Hogyan szereljük be a klímát:

A szerelés menete a konkrét modelltől függ. Az illusztrált útmutatót mindegyik klímához mellékeljük. A következő útmutató egy minta:
 
2.3 Egység telepítése
2.3.1 Figyelmeztetés
A cső (fal) maximális megengedett hosszúsága 1 m. A cső belső oldala legyen sima, átmérője pedig 202 mm. A csövet nem szabad hajlítani vagy elferdíteni. Használja a mellékelt szellőzőrácsot vagy egy ugyanolyan tulajdonsággal bíró rácsot.
 
2.3.2 Rögzítés a falra  
A készüléket két (162 mm vagy 202 mm átmérőjű) lyuk fúrásával telepítse a falra, ahogy az a fúrási sablonban fel van tüntetve. A 202 mm átmérőjű nyílás a lehető legjobb teljesítményt és teljesen csendes működést garantált. A falat a megfelelő szerszámmal fúrja, hogy megkönnyítse a munkáját és megakadályozza a lehetséges károkat.
A nagy nyílások fúrására egy olyan magfúró a legmegfelelőbb szerszám, amelynek nagy a forgónyomatéka és állítható a forgási sebességgel a nyílás átmérőjétől függően.
Ahhoz, hogy megakadályozzuk a nagy mennyiségű por és törmelék képződését fúrás közben, válasszunk olyan porelszívó fejjel ellátott magfúrót, amelyet tapadókorongokkal a fúrás területére erősíthetünk. A nyílás kifúrása után a következőképpen járjunk el:
Erősítse a fúró sablont a falhoz úgy, hogy elegendő hely maradjon a mennyezettől, padlótól és az oldalfalaktól. Rögzítse ragasztószalag segítségével.
Helyezzen egy kis fúrót vagy ütvefúrót (maximális óvatossággal) a kijelölt helyen pontosan a nyílás közepéhez, amelyet fúrni készül. A magfúró fejének segítségével fúrjon két nyílást minimum 162 mm átmérővel a levegő be- és kimenetéhez.
FIGYELMEZTETÉS: A fent feltüntetett nyílásokat enyhén lefelé fúrja, hogy a víz ne kerüljön vissza a csőbe (5. ábra).
Az eltüntetett anyag legtöbb része kifelé nyomódik, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy a kieséskor ne okozzon sérülést vagy kárt. A belső vakolat károsodásának megakadályozása érdekében óvatosan járjon el a nyílás létrehozásakor, és fejtsen ki egyre kisebb nyomást a magfúróra.
Ezután fúrja ki a nyílásokat a fali konzol rögzítéséhez. Kezdje a konzol végén lévő 4 lyukkal, ahogy az a fúró sablonon látható.
Ha nem túl kemény a fal, javasoljuk, hogy használjon rögzítőcsavarokat.
Ahogy látja, a konzolt különféle módon és pozícióban rögzítheti.
A klíma jobb oldala nehezebb, ezért biztonságosabban rögzítse ezt az oldalát. A rögzítőcsavarokhoz 10 mm átmérőjű nyílásra lesz szüksége.
Minden esetben alaposan vizsgálja meg a falat és az alapján határozza meg a legmegfelelőbb rögzítést és csavarokat.
 
FIGYELMEZTETÉS: A gyártó nem vállal felelősséget, ha a szerelő alábecsüli az előkészített horgony szerkezetét. Ezért szenteljen maximális figyelmet a fentebb leírt műveletnek, ugyanis súlyos sérüléseket / vagyoni károkat / személyi sérüléseket okozhat, ha a konstrukció nem megfelelően lett előkészítve.
 
A hőszivattyúval ellátott modellek telepítésénél, ha nincs a falba építve a kondenzvíz elvezetése (lásd 2.3.3 bekezdés), akkor a sablonon feltüntetett helyzetben kell lyukat fúrni az elvezetéshez.
 
2.3.3 Kondenzvíz elvezetésének előkészítése
Ha a klíma hőszivattyúval rendelkezik, csatlakoztassa a mellékelt, speciális légtelenítővel összekötött kondenzelvezető csövet a klímához (6. ábra, A ref.), Amely a készülék hátsó oldalán található. Maximális fokozat elérésekor az elektromágneses szelep garantálja, hogy a kondenzvíz kifolyjon a belső tartályból.
A fűtés nélküli (SF jelzésű) Unico klímák esetében akkor csatlakoztassa a kondenzelvezetőt, ha alacsony (alacsonyabb, mint 23 ° C) kinti hőmérséklet esetén is szeretné használni a készüléket.
Mivel and kondenzvíz gravitáció segítségével folyik el, a dőlésszögnek legalább 3% -nak kell lennie a lefolyócső minden pontjában. Használjon merev vagy hajlítható csövet, amelynek belső átmérője legalább 16 mm.
Ha a lefolyócső a csatornahálózatba vezet, a szifont az előtt a pont előtt szerelje fel, ahol a cső a legmagasabb nyomást éri el, de legalább 300 mm-rel az egységből vezető bemenet alatt (6. ábra).
Ha a lefolyócső egy edénybe (tartályba vagy más edénybe) vezet, akkor a tartályt ne zárja le, a lefolyócső pedig ne merüljön a vízbe (lásd 7. ábra).
A nyílás, amelyen a kondenzelvezető halad át, lefelé lejtsen (lásd 8. ábra). A cső bevezetésének pontos pozícióját a készülékhez képest a fúró sablon szemlélteti.
 
FIGYELEM: Minden esetben győződjön meg róla, hogy a víz, amely kifelé folyik, nem zavar és okoz kárt sem személyekben, sem tárgyakban. Télen az ilyen típusú elvezetés jégképződést okozhat. A kondenzvíz elvezető telepítése során nagyon figyeljen oda, hogy ne nyomja össze a gumi tömlőt.
 
2.3.4 Légcsatorna és külső rács beszerelése
A fúrás befejeztével helyezze a mellékelt műanyag fóliát a kapott nyílásba. Mivel ez 202 mm átmérőjű nyílásokba készült, le kell vágnia 130 mm-t a fólia hosszúságából, hogy megfelelő méretet kapjon a 162 mm átmérőjű nyíláshoz.
A lap legyen 65 mm-rel rövidebb, mint a nyílás hosszúsága. Csavarja hengerré és tegye a nyílásba (9. ábra). Figyeljen oda, hogy a csatlakoztatás (9. ábra A ref) felfelé mutasson. A fentebb említett műveletre használjon egyszerű vágóeszközt (9. ábra).
A kinti rács felhelyezéséhez a következőképp járjon el:
- Helyezze a szigetelést (10. ábra B ref.) a fali karimára (10. ábra A ref.). Győződjön meg róla, hogy a karima külső pereméhez is illeszkedik-e, ahogy az az ábrán látható.
- Rögzítse mindkét karimát 2 darab 6-os átmérőjű cövekkel és ellenőrizze, hogy a rögzítőnyílások vízszintesen vannak-e.
- Szerelje fel a rugó kisebbik horogját a hosszú törzzsel a szelepsapka sapkájára (mindkét komponensre) (11. ábra).
- Helyezze a két sapkát (a rugóval) a kinti rács elülső részére, annak két tokjára, húzza meg, amíg nem pattan a helyére (12. ábra) és kösse össze a két láncot a rugó nagyobbik horogjával.
- Egyik kezével fogja meg rácshoz csatlakoztatott két láncot.
- Hajlítsa vissza a külső rácsot, fogja meg a szabad kezével ott, ahol hajlik, és helyezze az ujjait az uszony belsejébe (13. ábra).
- Dugja a karját a csőbe, amíg a rács teljesen kívülre nem kerül.
- Nyissa szét újra a rácsot. Vigyázzon, nehogy az ujjai a lamellák közé kerüljenek.
- Fordítsa meg a rácsot, amíg a lamellák vízszintes vonalban és lefelé billentve nem lesznek.
- Húzza ki a láncot, feszítse meg a rugót és csatlakoztassa a láncgyűrűt a belső karima sapkájához, amelyen áthalad a cső (14. ábra).
- Használjon kisollót a felesleges láncszemek levágására.
 
FIGYELMEZTETÉS: Kizárólag a mellékelt rácsot vagy hasonló tulajdonságokkal bíró rácsot használjon.
 
2.3.5 Lyukak előkészítése a készülékhez
Az egységet úgy tervezték, hogy 162 mm átmérőjű csövekkel legyen összekötve. A legerősebb teljesítmény és a halk működés érdekében 202 mm átmérőjű nyílásokat használjon.
Konfigurálja az egységet az alábbiak szerint:
- Marógéppel vágjon egy nyílást a hátsó borításon és vegye le a fedő részt (15. ábra A ref) úgy, hogy egy 202 mm átmérőjű légcsatorna keletkezzen.
 
2.3.6 Egység felszerelése a konzolra
Miután ellenőrizte, hogy a tartókonzolt jól rögzítette-e a falhoz, valamint az elektromos csatlakozást és kondenzelvezetést megfelelően készítette-e elő, rögzítheti az egységet a falhoz.
Emelje meg az alsó talpat tartva (16. ábra). Kicsit döntse maga felé, hogy könnyebben tudja rögzíteni a konzolhoz.
Helyezzen egy éket a klíma és a fal közé az elektromos csatlakozás és az elvezető cső miatt (16. ábra).
Ezután alaposan ellenőrizze, hogy nincs-e valamilyen hézag a klíma hátoldalánál (a szigetelésnek teljesen a falra kell tapadnia), főleg azon a részen, ahol a levegő a készülékbe jut és távozik abból.
 

Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2021.04.09
Hiteles vásárló
100 %

Elégedett vagyok. Ha nem is lakik az ember egy olyan városban, ahol hagyományos boltjuk is lenne, még mindig ott a lehetőség a webáruházon keresztül vásárolni. Ez a cég szerintem mindenképpen stabilnak mondható. Elégedett vagyok és természetesen mindenkinek ajánlom.