čistička vzduchu s 5-ti úrovněmi filtrace

Akár tetszik, akár nem, a por az otthonunk elválaszthatatlan része. Mindenki a maga módján próbál harcolni ellene, ugyanis jelenléte egyszerűen nem kívánatos. A legtöbb por a padlón található. Amennyiben szőnyege van, lehet, hogy észre sem veszi a port, azonban az továbbra is ott van, csak a szőnyegben rejtőzik. A porral vívott harc egy végtelen körforgás. Nem csupán esztétikai dologról van szó. A por számos káros anyagot tartalmaz, amelyektől rendszeresen meg kell szabadulnunk.

Mi az a por?

A port virágpor, föld és egyéb apró részecskék formájában juttatjuk otthonunkba, azonban közvetlenül otthonunkban is létrejöhet, például hajból, állati szőrzetből, ételmaradékokból, valamint az elhalt emberi bőr laza részecskéiből. Ezen felül gombákat, spórákat, baktériumokat, atkákat és azok ürülékeit is tartalmazza, amelyek az emberi testre nagyon károsak, mivel allergiás reakciót okozhatnak. Akkor a legveszélyesebb, ha a levegőben száll és belélegezzük.

Hogyan szabaduljunk meg a portól?

A legtöbb por az ágyban és az ágyneműben rejlik. A bőrön lévő részecskék hámlanak, az atkák ebből élnek, így magas az előfordulási gyakoriságuk. Ennél az oknál fogva hetente kéne cserélnünk az ágyhuzatot, amelyet legalább 60 °C-on kéne mosni. Az ágyhuzat cseréje folyamán fontos alaposan kiporolni a paplant és a párnát, így megszabadulhatunk az összes benne lévő atkától.

A bútorokon lévő por letörlésére nedves törlőkendőt vagy speciális tisztítószert használjon. Száraz kendővel vagy portörlővel csupán felkavarja a port, amely a levegőbe száll, majd egy idő után újra leszáll a bútorokra vagy a talajra. A szőnyegeket legalább heti egyszer kell porszívózni, a talajt legalább heti egyszer felmosni, de természetesen minél gyakrabban teszi ezt meg, annál jobb. Ideális, ha HEPA szűrős porszívóval rendelkezik, amely felfogja a port és nem fújja szét újra a helyiségben.

Válasszon egy légtisztítót

A légtisztító egy kiváló segédeszköz a por ellen. Minden otthonba alkalmas. A tisztító képes megtisztítani a levegőt a szennyeződésektől és a kellemetlen szagoktól. Minden légtisztító számos, különböző típusú szűrővel ellátott, amelyek segítségével meg lehet szabadulni a levegőben lévő mikrorészecskék nagy részétől. Amennyiben arra keres megoldást, hogy hogyan szabaduljon meg a portól, a légtisztító a megfelelő választás. Általában egy olyan panellel felszereltek, amely folyamatosan jelzi a helyiségben lévő levegő minőségét.

diskový zvlhčovač vzduchu

Mi az a tárcsás párásító?

A légtisztító nem az egyetlen eszköz a porra. A piacon számos tárcsás párásító található, amely egyidejűleg tisztítja és párásítja a levegőt, tehát a párásító és a légtisztító teljes értékű kombinációja. Abban az esetben a legalkalmasabb, ha otthonában olyan száraz a levegő, hogy irritálja orrüregeit, tehát a levegő párásításra szorul, valamint meg is kell tisztítani azt a szennyeződésektől.

Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2016.06.01
Hiteles vásárló
100 %

Másoknak is ajánlom, hogy ebben a webáruházban vásároljon. Pénteken rendeltem meg a terméket és kedd délelőtt már meg is kaptam. Eddig még nem próbáltam ki a légkondicionálót, mert nem volt akkora hőség. Remélem, hogy az elképzeléseim szerint fog működni.