Nem jó ötlet semmibe venni a tartósan magas páratartalmat. Szerencsére léteznek páramentesítő készülékek, amelyek könnyen és hatékonyan optimalizálják a levegő minőségét otthonában, megelőzve a penészesedést és a túl párás levegővel kapcsolatos egyéb problémákat.

A párátlanító kiválasztásának menetével már foglalkoztunk a Páramentesítő kiválasztása: melyik típus a legjobb az ön számára?  című cikkünkben – tehát ha egyelőre csak az egyes típusok között próbál eligazodni, akkor ne habozzon elolvasni.

Ma azonban egy kicsit mélyebbre megyünk, és megnézzük a legjobb párátlanító modelleket, a kisebb és nagyobb teljesítményű termékek között egyaránt. Mindegyiküket alaposan teszteltük, és ki is jelenthetjük, hogy a tesztünk abszolút győztese az...

 

Olimpia Splendid Aquaria 24P Wi-Fi

 

TESZTGYŐZTES

Olimpia Splendid Aquaria 24P Wi-Fi

Összesített értékelés:  

90 %  Imagem

 • Remek teljesítmény
 • Kondenzátum elvezetése gravitációval
 • Digitális higrosztát a stabil páratartalom fenntartásához
 • Nagyon csendes működés
 • Vezérlés Wi-Fi-n keresztül
 • Légtisztítás (a HEPA-szűrő és a szénszűrő a csomag része)
 • Nagyobb méretek

 

 

Imagem

Hogyan zajlott a tesztelés?

Először is összegyűjtöttük az összes népszerű párátlanító modellt a következő két csoportból – fürdőszobai és nagy teljesítményű. Ezután egy 1-től 10-ig terjedő skálán értékeltük őket a legfontosabb paraméterek alapján:

 • zajszint,
 • teljesítmény,
 • méret,
 • ár,
 • fogyasztás,
 • funkciók.

Ezután kiszámítottuk az összesített értékelést, és mindezeket egy táblázatban foglaltunk össze, hogy áttekinthetően láthassa, hogy melyek az egyes modellek erősségei.

 

A legjobb fürdőszobai párátlanítók 2023-ben

A legjobb párátlanítók első csoportját az úgynevezett fürdőszobai modellek alkotják. Ez az elnevezés annak köszönhető, hogy inkább kis helyiségekben való használatra alkalmasabbak, vagy olyan helyiségekben, ahol a páratartalom nem okoz komolyabb problémát. A legjobb modellek rangsora az alábbi táblázatban található:

 

Rangsorolás

 Modell

 

Zaj

Teljesítmény

Méret

Ár

Fogyasztás

Funkciók

Összesített értékelés

Termék leírása

1.

Olimpia Splendid Aquaria 14P Wi-Fi

Olimpia Splendid Aquaria 14P

8

10

7

7

9

8

82 %

Megtekintés

2.

AERIUM DH500 Ionic

AERIUM DH500 Ionic

10

5

10

9

7

7

80 %

Megtekintés

3.

Gree Fancy

Gree Fancy

7

9

6

8

7

7

79 %

Megtekintés

4.

Concept OV1210 PERFECT

Concept OV1210 PERFECT

6

7

8

8

8

6

72 %

Megtekintés

Természetesen a fenti párátlanítók mindegyikét részletesebben is bemutatjuk, hogy jobban megismerhesse a funkcióit és minél jobb képet kaphasson az alkalmazási területeikről és felhasználási lehetőségeikről.

 


 

1.

Olimpia Splendid Aquaria 14P Wi-Fi

 

Maximális zajszint: 40 dB

Párátlanítási teljesítmény: 14 l/24 óra

Méretek: 51,2×29,4×11,6 cm

Fogyasztás: 250 W

Funkciók: Kondenzátum elvezetése gravitációval, por- és szénszűrő

Olimpia Splendid Aquaria 14P

 

Összesített értékelés:  

82 %  Imagem

A kisebb párátlanítók között az első helyet az Olimpia Splendid Aquaria 14P szerezte meg, amely különösen a teljesítmény tekintetében előzi meg a többi modellt. A többivel ellentétben ez nem egy Peltier-cellás párátlanító, hanem klasszikus kompresszorral rendelkezik. Ennek eredményeként többszörösen nagyobb párátlanítási teljesítményt tud nyújtani.

 • Konténer megtelt jelzés
 • Hőmérséklet és páratartalom kijelző
 • Por- és szénszűrő
 • Nagy teljesítmény
 • Nagyobb méretek

 

Értékelés

Ha törődik otthona levegőjének általános minőségével, értékelni fogja a por- és szénszűrőkön keresztül történő légszűrést is, amelyek eltávolítják a levegőből a szennyeződéseket és a szagokat. Ezenkívül felesleges zaj nélkül kezeli a párátlanítást. A konkurens modellekhez képest körülbelül 10%-kal csendesebb - így nem fogja zavarni a mindennapi tevékenységei során.

A nagyobb tartály, amely akár két liter kondenzátumot is képes befogadni, szintén hozzájárul a kényelmes párátlanításhoz. További előnye az önürítő opció, amely a kondenzvíz kiöntésével járó összes gondot kiküszöböli. Használatát a digitális kijelző és a higrosztát is megkönnyíti, amely automatikusan fenntartja a beállított relatív páratartalmat.

 

Végszó

Az Olimpia Splendid Aquaria 14P párátlanító nagyon jó ár/teljesítmény arányt kínál. Különösen alkalmas kisebb helyiségekbe, de olyan helyiségekben is elboldogul, ahol a páratartalom hosszú ideig magasabb értéken marad. Ha az imént leírtuk az ön helyzetét, akkor ezzel a modellel biztosan nem fog rosszul járni. Viszont számoljon nagyobb méretekkel más fürdőszobai modellekhez képest.

 

2.

AERIUM DH500 Ionic

 

Maximális zajszint: 35 dB

Párátlanítási teljesítmény: 0,5 l/24 óra

Méretek: 27×20×11,5 cm

Fogyasztás: 42 W

Funkciók: Kondenzvíz elvezetése gravitációval, ionizátor és porszűrő

AERIUM DH500 Ionic

 

Összesített értékelés:  

80 %  Imagem

Az AERIUM DH500 Ionic párátlanító fő előnye a gazdaságos működés és a kis méret. Ezeknek köszönhetően hatékony megoldást kínál a páratartalom csökkentésére a legkisebb helyiségekben is, anélkül, hogy útban lenne. És mivel Peltier-cella alapján működik, nagyon csendes és könnyű, így könnyen áthelyezhető.

 • Viszonylag nagy víztartály
 • Automatikus kikapcsolás, ha a tartály megtelt
 • Ionizátor és porszűrő
 • Kondenzátum elvezetése a lefolyóba
 • Kisebb párátlanítási teljesítmény

Értékelés

A párátlanítás mellett különböző szennyeződésektől is képes megszabadítani a levegőt. Bár nem helyettesíthet egy teljes értékű légtisztítót, a levegőben szálló nagyobb részecskéket a porszűrőn keresztül ki tudja szűrni, és az ionizátornak köszönhetően kellemesebb légkört tud teremteni.

Ami a használatát illeti, a nagyméretű, 1,2 literes víztartálynak biztosan örülni fog. Ezenkívül, amikor a gép megtelik, automatikusan kikapcsol, ami segít megelőzni a nem kívánt baleseteket és rövidzárlatokat. A kondenzátum a lefolyóba is elvezethető.

 

Végszó

Kompakt és funkcionális páramentesítő készüléket keres a fürdőszobájába, a kamrájába vagy esetleg a gardróbjába? Az AERIUM DH500 Ionic tökéletesen meg fog felelni az igényeinek. Nem foglal túl sok helyet, csendes és alacsony az energiafogyasztása, így könnyedén megbirkózik a kisebb páratartalom-ingadozásokkal. Ráadásul az ára is kedvező.

 

3.

Gree Fancy

 

Maximális zajszint: 42 dB

Párátlanítási teljesítmény: 12 l/24 óra

Méretek: 49,6×35,3×22,5 cm

Fogyasztás: 220 W

Funkciók: kondenzátum elvezetése önjárással

Gree Fancy

 

 

Általános értékelés:  

79 %  Imagem

A jó ár/teljesítmény arány az Ön számára prioritás? Akkor valószínűleg a Gree Fancy az Ön számára a legmegfelelőbb. Kompresszoros technológiájának köszönhetően naponta akár 12 liter levegő előállítására is képes, így az óránként akár 115 m3 -es légteljesítmény és a 3 literes tartály kombinációjának köszönhetően kisebb helyiségek szárítására is alkalmas.

 • Nagyszerű teljesítmény
 • Automatikus leolvasztási funkció
 • Önfutó kondenzátum lefolyó
 • Alacsony karbantartási igény
 • Magasabb zajszint

Értékelés

A modern megoldások kedvelőinek tetszeni fog az érintőképernyős kijelző, amely lehetővé teszi a kívánt funkciók kiválasztását és a teljesítményszint beállítását néhány kattintással. A kijelzőn a készülék és a kondenzvíz-elvezető tartály állapota is látható - és ha az megtelt, a párátlanító automatikusan kikapcsol.

 

Végszó

A Gree Fancy egy praktikus és megfizethető párátlanító, amelyre illik a "kevés pénzért sok zenét" mondás, mivel a kompresszoros technológia gyors és gazdaságos párátlanítást biztosít. Egyes felhasználók számára az önfelszívó kondenzátum eltávolítás is előnyös lehet.

 

4.

Concept OV1210 PERFECT

 

Maximális zajszint: 50 dB

Párátlanítási teljesítmény: 0,75 l/24 óra

Méretek: 31,5×19,5×21,5 cm

Fogyasztás: 45 W

Funkciók: Légtisztítás előszűrőn, szénszűrőn és HEPA-szűrőn keresztül

Concept OV1210 PERFECT

 

Összesített értékelés:  

72 %  Imagem

Tiszta levegő, alacsony páratartalommal? Nem probléma! A Concept OV1210 PERFECT kompakt párátlanító max. 25 m2-es helyiségekben optimalizálja a páratartalmat, miközben a levegő mentes marad a szennyeződésektől, szagoktól, sőt a vírusoktól, baktériumoktól és az allergén anyagoktól is. A levegő három különböző szűrőn - por-, szén- és HEPA-szűrőn - halad át.

 • Vonzó és modern design
 • Különböző légtisztítási szintek
 • Gazdaságos működés
 • Könnyen használható
 • A kondenzátumot nem lehet önürítéssel elvezetni

Értékelés

A fő funkciója természetesen a párátlanítás, ahol három különböző teljesítményszint között válthat. Maximális használat mellett naponta akár háromnegyed liter vizet is képes eltávolítani a levegőből. Ezt a vizet aztán egy 1 literes tartályban gyűjti össze - a lefolyóba történő elvezetés sajnos nem lehetséges. Amint a tartály megtelt vízzel, a gép automatikusan kikapcsol, és egy lámpa figyelmezteti önt, hogy öntse ki az összegyűlt vizet.

Az intuitív érintőképernyő szintén kényelmesebbé teszi a párátlanító üzemeltetését, és megkönnyíti a kívánt elsődleges üzemmód beállítását. A készülék nagyon csendes, és modern kialakítása biztosítja, hogy tökéletesen illeszkedjen otthonába.

 

Végszó

Páramentesítő és légtisztító készüléket keres egyben? Akkor a Concept OV1210 PERFECT megfelelő kompromisszum lehet. Három különböző szűrőn keresztül fújja ki a levegőt, emellett kompakt, csendes és könnyen használható. Nagyobb helyiségekkel nem tud megbirkózni, de egy fürdőszoba vagy más kisebb helyiségek párátlanítására elegendő.

 

A legjobb nagy teljesítményű párátlanítók 2023-ben

A második csoport, amelyre összpontosítottunk, a nagyobb teljesítményű háztartási párátlanítókat foglalja magába. Ezek sokkal szélesebb alkalmazási kört kínálnak, és nagyobb helyiségekbe, illetve olyan helyiségekbe alkalmasak, ahol a páratartalom jelentősen magasabb a normálisnál. Az egyes modellek értékelését az alábbi táblázatban találhatja:

 

Rangsorolás

 Modell

 

Zaj

Teljesítmény

Méret

Ár

Fogyasztás

Funkciók

Összesített értékelés

Termék leírása

1.

Olimpia Splendid Aquaria 24P Wi-Fi

Olimpia Splendid Aquaria 24P Wi-Fi

10

9

8

8

9

10

90 %

Megtekintés

2.

Woods MDK26

Woods MDK26

7

10

8

7

10

7

82 %

Megtekintés

3.

Sinclair CFO-20P

Sinclair CFO-20P

8

8

9

7

8

8

80 %

Megtekintés

4.

Sinclair CFO-16P

Sinclair CFO-16P

8

6

10

8

9

6

78 %

Megtekintés

Az alábbiakban a legjobb értékelést kapott párátlanítókat vizsgáljuk meg közelebbről, hogy jobb képet kapjon a rendelkezésre álló funkciókról és felhasználási módokról.

1.

Olimpia Splendid Aquaria 24P Wi-Fi

 

Maximális zajszint: 38 dB

Párátlanítási teljesítmény: 24 l/24 óra

Méretek: 61×36,7×27,4 cm

Fogyasztás: 370 W

Funkciók: Wi-Fi vezérlés, légtisztítás HEPA-szűrő és szénszűrő segítségével

Olimpia Splendid Aquaria 24P Wi-Fi

 

Összesített értékelés:  

90 %  Imagem

Tesztünk abszolút győztese mind a fürdőszobai, mind a nagy teljesítményű párátlanítók között az Olimpia Splendid Aquaria 24P Wi-Fi modell lett. Nem csoda, hiszen teljesítménye és funkciói tekintetében is elsőrangúan teljesít, és akár 10%-kal csendesebb működést kínál, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező konkurens modellek.

 • Remek teljesítmény
 • Kondenzátum elvezetése a lefolyóba
 • Digitális higrosztát a stabil páratartalom fenntartásához
 • Nagyon csendes működés
 • Vezérlés Wi-Fi-n keresztül
 • Légtisztítás (a HEPA-szűrő és a szénszűrő a csomag része)
 • Nagyobb méretek

Értékelés

Milyen funkciókkal is rendelkezik? Ha a tiszta otthoni környezet híve, kellemesen meg fog lepődni a szinte teljes körű légtisztításon. A párátlanító HEPA- és szénszűrőkön keresztül szűri a levegőt, ami azt jelenti, hogy a víz mellett a szagokat, a port, az allergéneket, a baktériumokat és a vírusokat is elnyeli, több mint 99%-os sikerrel. 

Az áttekinthető digitális kijelző és a Wi-Fi vezérlés szintén nagy előny. Egyszerűen telepítse az Olimpia Splendid alkalmazást a telefonjára, és a párátlanítót szó szerint bárhonnan vezérelheti. A fejlett funkciók ellenére ésszerű árra számíthat.

 

Végszó

Csendes, nagy teljesítményű, gazdaságos és felhasználóbarát - az Olimpia Splendid Aquaria 24P Wi-Fi párátlanító pontosan ilyen. Ha olyan modern készüléket keres, amely megfelel a mai kor követelményeinek, és évekig tökéletesen fog szolgálni, akkor ezzel a modellel jól fog járni. További bónuszként légtisztítást és alkalmazással lehetséges vezérlést is kap.

 

2.

Woods MDK26

 

Maximális zajszint: 48 dB

Párátlanítási teljesítmény: 25 l/24 óra

Méretek: 59,6×34,6×25,3 cm

Fogyasztás: 260 W

Funkciók: időzítő, gyermekzár, éjszakai üzemmód

Woods MDK26

 

Összesített értékelés:  

82 %  Imagem

A második helyet a nagy teljesítményű párátlanító kategóriában a Woods MDK26 szerezte meg. 25 literes napi teljesítményével ez a modell képes a legtöbbet nyújtani a vizsgált modellek között. Ennek ellenére nagyon gazdaságos, és megfelel mindazok igényeinek, akiknek fontos az alacsony fogyasztás és az ezzel járó pénzügyi megtakarítás.

 • Nagy teljesítmény
 • Modern design
 • Nagyobb méretek
 • Magasabb zajszint

 

Értékelés

Az alacsonyabb energiafogyasztás főleg a digitális higrosztátnak köszönhető, illetve annak, hogy a kompresszor automatikusan kikapcsol a kívánt páratartalom elérésekor. Ennek eredményeképpen a párátlanító nem fogyaszt feleslegesen energiát, ez pedig jelentős megtakarítást eredményezhet. Amint a páratartalom meghaladja a beállított értéket, a párátlanító újraindítja a kompresszort.

Az aktuális páratartalomról és a kiválasztott üzemmódról a párátlanító tetején található átlátható LCD-kijelzőn talál információkat. A kondenzátumtartály kapacitása 4 liter, de lehetőség nyílik a tömlővel történő önürítésre is, amely lehetővé teszi a folyamatos működést nagyobb segítség nélkül.

 

Végszó

A Woods MDK26 párátlanító nagyszerű választás mindazok számára, akiknek az energiatakarékosság és a nagy teljesítmény az első. Bár nem kínál nagyszerű funkciókat, a funkcionalitására és egyszerű használatára számíthat. A digitális higrosztát és az időzítő jelentősen segít a szabályozásban. Ha pedig kisgyermekei is vannak, értékelni fogja a gyermekzárat.

 

3.

Sinclair CFO-20P

 

Maximális zajszint: 43 dB

Párátlanítási teljesítmény: 20 l/24 óra

Méretek: 57,7×36,3×24,5 cm

Fogyasztás: 450 W

Funkciók: Digitális higrosztát, figyelmeztetés a szűrő tisztítására, időzítő

Sinclair CFO-20P

 

Összesített értékelés:  

80 %  Imagem

Ha a legelegánsabb páramentesítő készülékek rangsorát állítanánk össze, akkor a Sinclair CFO-20P biztosan az első helyet foglalná el. Kecses vonalaival és semleges színvilágával tökéletesen illeszkedik bármely modern belső térbe. Ráadásul nem túl nagy, így kisebb helyiségekben is elfér. Ez azonban nem ront a párátlanító teljesítményén – akár 20 liter vizet is képes eltávolítani a levegőből egy nap alatt.

 • Elegáns design
 • Kondenzátum elvezetése a lefolyóba
 • Stabil páratartalom fenntartása digitális higrosztáttal
 • A működési módok egyszerű kiválasztása
 • Alacsonyabb párátlanítási kapacitás más modellekhez képest

 

Értékelés

A kezelést megkönnyítik az előre beállított üzemmódok, köztük az intelligens/automata mód (Smart), a folyamatos párátlanítás (Continuous), a csendes működés (Silent) és a nagyon erős üzemmód (Dry). A működtetés a beépített digitális higrosztát használatával történik.

A párátlanító időzítővel és szűrőtisztítási jelzővel is rendelkezik, hogy a készülék ne kényszerüljön arra, hogy a kiszűrt szennyeződéseket visszafújja a levegőbe. A Sinclair CFO-20P is a csendes modellek közé tartozik, így nem fogja túlságosan zavarni önt.

 

Végszó

A Sinclair CFO-20P egy modern és funkcionális párátlanító, elegáns csomagolásban. Tisztességes teljesítményt, automatikus páratartalom-szabályozást kínál, és az előre beállított üzemmódoknak köszönhetően nagyon könnyen kezelhető. Lehet, hogy nem rendelkezik "intelligens" funkciókkal, de mindent kínál, amire csak szüksége lehet a megbízható háztartási párátlanításhoz.

 

4.

Sinclair CFO-16P

 

Maximális zajszint: 41 dB

Párátlanítási teljesítmény: 16 l/24 óra

Méretek: 50×30,5×19,2 cm

Fogyasztás: 245 W

Funkciók: Automatikus be-/kikapcsolás, időzítő, turbó üzemmód

Sinclair CFO-16P

 

Összesített értékelés:  

78 %  Imagem

A Sinclair CFO-16P párátlanítóról elmondható, hogy paramétereit tekintve a fürdőszobai párátlanítók és a nagy teljesítményű párátlanítók határán helyezkedik el. Ez különösen igaz a maximális párátlanítási kapacitására, amely a napi 16 litert éri el, amely bőven elegendő a 20 m2-es helyiségek páratartalmának csökkentéséhez. Bár a párátlanítást egy kompresszor segíti, a csendesebb modellek közé tartozik.

 • Kondenzátum elvezetése a lefolyóba
 • Digitális vezérlőpanel
 • Kompakt méretek
 • Csendes működés
 • Kisebb párátlanítási teljesítmény

 

Értékelés

A modell előnyei közé a kompakt méretei is tartoznak - könnyen hordozható, és még kis lakásokban sem lesz útban. Ezenkívül semleges és időtlen dizájnnal rendelkezik, így könnyen illeszkedik bármilyen belső térbe.

A készülék kezelését egy áttekinthető digitális panel segíti, valamint olyan jelzések, amelyek például az aktuális páratartalomról vagy a tartály állapotáról tájékoztatják önt. Ezenkívül hasznosnak fogja találni az időzítő, az automatikus be- és kikapcsolás és az automatikus újraindítás funkciókat is. Ha pedig gyorsan el szeretné érni a maximális teljesítményt, csak indítsa el a Turbo üzemmódot.

 

Végszó

Kisebb helyiségbe keres páramentesítő készüléket, és nagyobb teljesítményre van szüksége? Akkor a Sinclair CFO-16P nem hagyja cserben. Gond nélkül képes kezelni a kis helyiségek párátlanítását, és mindezt csendben is teszi. A könnyebb kezelhetőséget szolgáló funkciókkal is rendelkezik, és kompakt méretének köszönhetően nem foglal sok helyet.

 

Még mindig nem tudja, hogy melyiket válassza? Ne habozzon kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálatunkkal, vagy tekintse meg Szakértői tanácsok rovatunkat. Itt rengeteg információt találhat, amelyek megkönnyíthetik a választást, és segítenek kiválasztani a megfelelő készüléket, hogy optimális légkört teremtsen az otthonában.

Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2022.03.01
Hiteles vásárló
100 %

Nagyon gyors szállítás. A klímát a boltban ajánlották, amelyet a webáruházon keresztül rendeltem meg és kártyával fizettem ki. A megrendelést körülbelül 17:00 körül küldtem el és a terméket másnap 8:00-kor kaptam meg.