Amikor mobil klímaberendezést vásárol, valószínűleg azt várja, hogy hűtést és ezáltal nyugalmat hozzon Önnek.

Még ha a légkondicionáló enyhülést is hoz Önnek a magas hőmérséklettől, akkor is zavarhatja a zaj - hacsak nem választ csendesebb modellt.

De hogyan találhat ilyet?

Tesztjeink alapján kiválasztottuk a leghalkabb mobil klímaberendezéseket 2024.

Tesztünk győztese pedig a következő...

 

olimpia-splendid-dolceclima-air-pro-13

 

TESZT NYERTES

Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A+ WiFi

Általános értékelés:

 78 % Imagem

 • Akár 10%-kal csendesebb, mint a konkurens modellek
 • Vezérlés mobilalkalmazáson keresztül
 • Külön párátlanítási funkció
 • A+ energiaosztály
 • Nagy teljesítmény a Blue Air technológiának köszönhetően
 • Nagyobb méret és ezáltal helyigény

 

Hogyan végeztük a tesztelést?

Személyesen teszteltük a gyártó által megadott értékeket néhány napon belül, különböző körülmények és üzemmódok között.

A csendesség mellett más paramétereket, például a teljesítményt vagy az energiafogyasztást is összehasonlítottuk, hogy mérlegelhessünk.nemcsak a legcsendesebb mobil klímaberendezéseket, hanem mindenekelőtt a sokoldalúan alkalmazható modelleket. Konkrétan a zajteljesítmény mellett a következőkre összpontosítottunk:

 • Teljesítmény
 • Kompaktság
 • Vezérlés
 • Kialakítás
 • Ár

 

Ezután a következő pontszámokat adtuk az egyes modelleknek, és ezek alapján kiszámítottuk a kumulatív százalékos értékelést.

 

Modell

 

Zaj

Teljesítmény

Vezérlők

Kompaktság

Ár

Kialakítás

Általános értékelés

A termék részletei

1.

Mobilní klimatizace Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A+ WiFi

Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A+ WiFi

10

8

8

6

7

8

78 %

Termék megtekintése

2.

AERIUM P9000 Silent Wi-Fi

AERIUM P9000 csendes Wi-Fi

7

7

7

8

8

7

75 %

Termék megtekintése

3.

Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 MWB

Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 MWB

7

6

6

9

8

6

70 %

Termék megtekintése

4.

Mobilní klimatizace REMKO RKL495DC bílá

Remko RKL495DC

8

9

7

3

5

4

60 %

Termék megtekintése

Az egy paraméteren belüli azonos minősítés nem jelenti azt, hogy az több modell esetében is azonos. A valóban objektív eredmény érdekében mindig figyelembe vesszük az adott modell képességeit, technológiáját, árát és teljesítményét is.

Melyek tehát az egyes készülékek paraméterei? A következő táblázatból megtudhatja.

 

Modell

 

Méretek

Súly

Zaj (2 m-en)

Hűtési kapacitás

Légkapacitás

Energiaosztály

Energiafogyasztás

Mobilní klimatizace Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A+ WiFi

Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A+ WiFi

76,5 cm × 49,0 cm × 42,5 cm

32 kg

37 dB

13 000 BTU/h
2,9 kW

420 m3/h

A+

1,15 kWh

AERIUM P9000 Silent Wi-Fi

AERIUM P9000 Silent Wi-Fi

70 cm × 31,5 cm × 31 cm

22,5 kg

56 dB

9000 BTU/h
2,6 kW

320 m3/h

A

1,01 kWh

Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 MWB

Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 MWB

66,1 cm × 32 cm × 33 cm

21,8 kg

52 dB

8000 BTU/h
2,1 kW

272 m3/h

A

0,79 kWh

Mobilní klimatizace REMKO RKL495DC bílá

Remko RKL495DC

Beltéri egység:
69,5 cm × 47,0 cm × 33,5 cm

Külső egység:
49,0 cm × 51,0 cm × 23,0 cm

Beltéri egység:

38 kg

Külső egység:

12 kg

64 dB

4,3 kW

550 m3/h

B

1,31 kWh

Magyarázó megjegyzések:

Hűtőteljesítmény: A hűtőteljesítmény azt jelenti, hogy a légkondicionálóból milyen hideg levegő áramlik ki. Általában ez egy olyan mennyiség, amely megadja a berendezés hőáramát, amely a levegő lehűtéséhez szükséges. Leggyakrabban kW vagy BTU egységben kifejezve találjuk a hűtőteljesítményt.

Légkapacitás: A légkapacitás azt határozza meg, hogy a készülék óránként mennyi levegőt képes feldolgozni. Ezt köbméter/órában fejezik ki. A légkondicionálók esetében elvileg az egész készülék vákuumot hoz létre a helyiségben, ezért minél nagyobb a légteljesítmény, annál jobban érvényesül a légkondicionáló hatása.


 

Természetesen a számok nem sokat mondanak, különösen, ha Ön még új a mobil klímaberendezések világában.

Nézzük meg tehát közelebbről az egyes kiválasztott modelleket, hogy a lehető legkönnyebb legyen a legcsendesebb mobil klímaberendezés kiválasztása.

 

A legcsendesebb mobil klímaberendezések az év 2024

 

1.

Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A+ WiFi

Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A+ WiFi

 

Általános értékelés:

 78 % Imagem

Az Olimpia Splendid Air Pro 13 modellje az egyik legokosabb, alacsony zajszintű légkondicionáló. A csendes működés mellett erős teljesítmény mellett alacsony energiafogyasztást és számos érdekes funkciót kínál.

 • Akár 10%-kal csendesebb, mint a versenytárs modellek
 • Wi-Fi vezérlés
 • Külön párátlanítási funkció
 • Nagy teljesítmény
 • Nagyobb méret és ezáltal helyigény

 

Vélemények

Itt azonban a zajteljesítmény a fő kérdés, és ez a zajszint akár 10%-kal alacsonyabb, mint a konkurens légkondicionálóknál ennél a modellnél.

Ezt a kompresszor speciális hangszigetelésével érik el, ami különösen Silent üzemmódban érezhető. Csendes üzemmódban a zajszint eléri az abszolút minimumot, és a légkondicionáló alvás közben is használható a hálószoba hűtésére.

A Silent üzemmódon kívül rendelkezik Turbo üzemmóddal, amely extra gyors hűtést biztosít, valamint automatikus üzemmóddal, ahol a hűtési sebesség az Ön beavatkozása nélkül az aktuális szobahőmérsékletnek megfelelően áll be.

A vezérlés közvetlenül a készüléken található áttekinthető panelen, a mellékelt távirányítón vagy egy mobilalkalmazáson keresztül történik , amely W-Fi-n keresztül csatlakozik a légkondicionálóhoz. Gyakorlatilag bárhonnan vezérelheti, amennyiben aktív internetkapcsolattal rendelkezik.

Az automatikus kondenzvíz elpárologtató szintén megkönnyíti a működést, mivel megkíméli Önt a kondenzvíz kézi kiöntésének fáradalmaitól. Az automatikus újraindítás funkció is jól jön, amely biztosítja, hogy a készülék bármilyen meghibásodás esetén újrainduljon.

További előnye a környezetbarát R290-es hűtőközeg használata, amely nem terheli annyira negatívan a környezetet. Az allergiások is értékelni fogják, hogy a levegőminőség javítása érdekében HEPA-szűrő, illetve szén- vagy fotokatalitikus szűrő behelyezésére is van hely.

Bónuszként a légkondicionáló önálló párátlanítóként is működhet.

Végső ítélet

Ha egyszerre szeretne teljesítményt és csendes működést, az Air Pro 13 tökéletes választás az Ön számára. Az érdekes üzemmódok és funkciók olyan élvezetessé teszik ennek a mobil klímaberendezésnek a használatát, hogy gyakorlatilag semmi gondja nem lesz vele. Az egyetlen hátránya a nagyobb méret lehet, ami kis helyiségekben akadály lehet.

 

2.

AERIUM P9000 Silent Wi-Fi

AERIUM P9000 Silent Wi-Fi

 

Általános értékelés:

 75 % Imagem

Nagy teljesítményű mobil légkondicionálót keres, amely könnyen kezelhető és kisebb helyen is elfér? Akkor talán érdekelheti az AERIUM P9000 Silent Wi-Fi. Ez a készülék 2,6 kW hűtőteljesítménnyel, kompakt mérettel, párátlanító funkcióval vagy Wi-Fi csatlakoztathatóság és mobilalkalmazás vezérlés.

 • Hatékony hűtés
 • Wi-Fi vezérlés mobilalkalmazáson keresztül
 • Kompakt méretek
 • 24 órás időzítő
 • Csendes éjszakai üzemmód
 • Egyszerűbb távirányító kijelző nélkül

 

Átnézte

Az AERIUM P9000 egy mobil légkondicionáló, amely ideális megoldás otthona vagy irodája gyors hűtésére. Elegendő teljesítménye van ahhoz, hogy még a közepes méretű helyiségeket is gond nélkül lehűtse. Ugyanakkor rendelkezik praktikus, kompakt méretekkel rendelkezik, így könnyen elfér kis helyiségekben is.

A Wi-Fi kapcsolatnak és a mobilalkalmazásnak köszönhetően a légkondicionálót a mobilalkalmazás segítségével bárhonnan kényelmesen vezérelheti. Sokat használóként értékelni fogja a 24 órás időzítőt is, amellyel automatikusan be- vagy kikapcsolhatja a légkondicionálót a kívánt időpontban.

Az éjszakai üzemmód gondoskodik a csendes működésről, a légteljesítmény és így a zajszint minimálisra csökkentésével. Az automatikus újraindítás funkció szintén praktikus, hogy biztosítsa a a készülék automatikus bekapcsolása áramszünet után.. A modell két ventilátorsebességgel rendelkezik, és környezetbarát R290 hűtőközeget használ. A takarékos felhasználók örömmel fogják tudni, hogy a légkondicionáló az A energiaosztályba sorolt.

Végső ítélet

Az AERIUM P9000 egy praktikus mobil klímaberendezés, amely a következőket nyújtja minden követelményt kielégít a kis és közepes méretű helyiségek hatékony és kényelmes hűtéséhez.. Az igényesebb felhasználók értékelni fogják a modern, praktikus funkciókat, köztük a Wi-Fi vezérlést, az időzítőt és a csendes éjszakai üzemmódot.

 

3.

Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 MWB

Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 MWB

 

Általános értékelés:

 70 % Imagem

Ha egy kisebb helyiségbe keres mobil klímát, és nem szeretne sok pénzt költeni rá, akkor az Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 MWB tökéletes választás.2. Természetesen különleges funkciókkal is rendelkezik, többek között csendes éjszakai üzemmóddal.

 • Nagyon kompakt méretek
 • Hűtési és párátlanítási funkciók
 • 24 órás időzítő
 • Önindító funkció
 • Könnyű kezelhetőség
 • Hiányzik a Wi-Fi vezérlés

 

Értékelte

A kedvező árú Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 MWB mobil klíma az egyik legkompaktabb modell a piacon. Kis méreteivel szűkebb helyiségekbe is alkalmas, például panelházak hálószobáiba.

Ezenkívül párátlanító funkcióval is rendelkezik, amely külön vagy a hűtéssel párhuzamosan is használható. Digitális termosztát is van, többféle üzemmóddal, nevezetesen beleértve egy automatikus üzemmódot, amely a teljesítményt az aktuális szobahőmérsékletnek megfelelően szabályozza.. Egy 24 órás időzítő is praktikus az automatikus be- vagy kikapcsolás beállításához.

A kezelést megkönnyítik az oldalsó fogantyúk és a görgők. Említést érdemel még az automatikus kondenzvízpárologtató és az automatikus újraindítás funkció az áramkimaradás utáni újbóli bekapcsoláshoz. A légkondicionáló kétféle ventilátorsebességgel működik, és a következőkkel is rendelkezik csendes alvó éjszakai üzemmód.

A vezérlést még a kevésbé tapasztalt felhasználók is tudják kezelni, mind az áttekinthető kezelőpanel, mind a mellékelt távirányító segítségével. További előnye a légkondicionáló energiafogyasztása, amely az A energiaosztályba sorolja - így hosszú távú használatra is alkalmas.

Végső ítélet

Az Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 MWB mobil klímaberendezés a következőkkel rendelkezik kiváló választás kisebb helyiségekbe. Kompakt mérete mellett hatékony hűtést és párátlanítást, könnyű kezelhetőséget és számos praktikus funkciót kínál, mint például az időzítő és az automatikus újraindítás. Ha kompakt, csendes, megfizethető árú, mégis viszonylag nagy teljesítményű légkondicionálót keres, akkor ez a modell a megfelelő választás az Ön számára.

 

 

4.

Olimpia Splendid Compact 8P

Remko RKL495DC

 

Általános értékelés:

 60 % Imagem

Ennek a konkrét mobil klímaberendezésnek az esetében a csendesség másképp, két egységen - kültéri és beltéri- keresztül valósul meg. Ez a technológiai elrendezés biztosítja a nagy teljesítményt, valamint az alacsony zajszintet.

 • Nagyon csendes működés
 • Erőteljes hűtés
 • Stabil hőmérséklet-fenntartás
 • Magas ár
 • Kényelmetlen kezelés

 

Vélemények

Az ok, amiért ez a modell nagy teljesítményt tud nyújtani és csendes marad, elsősorban az, hogy a készülékek az úgynevezett inverteres technológiával működnek.

Lényegében ez a mobil és a helyhez kötött légkondicionálás kombinációja, ahol a működés zajosabb része a szabadban zajlik. Ugyanakkor a modell lehetővé teszi az áthelyezést, ami a nagyobb méretek miatt nem olyan kényelmes.

Hátránya lehet a magas beszerzési ár is, amely meglehetősen közel áll a beépített egységekhez. Másrészt viszont automatikus kondenzációs elpárologtatót, távirányítót és mindenekelőtt a stabil szobahőmérséklet fenntartásának képességét kapja.

Végső ítélet

Ha kompromisszumot keres a mobil és a beépített légkondicionáló között, akkor ez a modell érdekelheti. Tagadhatatlan, hogy egyedi és nagy teljesítményű darabról van szó, amely ráadásul nagyon csendes is. Ugyanakkor bonyolultabb a mozgatása, ami egy mobil klímaberendezésnél jelentős akadályt jelenthet.

 

3 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor a legcsendesebb mobil klímaberendezést keresi.

A klímaberendezést aszerint kell kiválasztania, hogy mi a prioritása. Ha az alacsony költségek miatt aggódik, más modellek fognak megfelelni, mint ha a teljesítmény vagy az üzemi zaj áll a középpontban.

Ha az a célja, hogy a legcsendesebb mobil klímaberendezést vásárolja meg, akkor a következő tényezőkre kell összpontosítania:

 1. Ne spóroljon a teljesítményen

  Amikor egy klímaberendezés maximális teljesítményen üzemel, mindig egy kicsit zajosabb, mint amikor lassabban hűt.

  Ezért a csendes készülék kiválasztásakor figyelembe kell vennie a hűteni kívánt helyiség méretét. Ha a választott modell túl gyenge, és a teljes kapacitását használja a lakás hűtésére, akkor nem lesz túl csendes a működése.

  Ezért hagyjon tartalékot, és keressen valamivel erősebb modelleket, mint amire valójában szüksége van.

 2. Keresse a különleges funkciókat

  Mint láthattad, a legtöbb modern légkondicionáló számol a vásárlók igényeivel, és az ő igényeiknek megfelelően fejlesztettek ki extra csendes működésű divatos készülékeket.

  Bármi legyen is az ilyen üzemmód neve, a legcsendesebb mobil klímaberendezésnek mindenképpen rendelkeznie kell vele. Általában még nagyobb csendet lehet vele elérni, mintha csak a teljesítményt csökkentenénk a minimumra.

 3. Használja az időzítőt vagy a távirányítót

  Bármilyen halk is egy légkondicionáló, mindig az a legjobb, ha a helyiséget azelőtt hűti le, hogy időt töltene benne.

  Így nem kell hallgatnod, ahogy fut, vagy várnod, hogy a hőmérséklet csökkenjen, és jobban fogod érezni magad.

  Ha a nappalit kell lehűtenie, mielőtt hazaér a munkából, vagy a hálószobát, mielőtt elalszik, egy klasszikus 24 órás időzítő is megteszi a hatását. Fejlettebb lehetőséget jelentenek a Wi-Fi vezérléssel ellátott modellek, amelyekkel távolról is be- vagy kikapcsolhatja a légkondicionálót, még kiszámíthatatlan helyzetekben is.

Tehát melyik légkondicionálót válasszuk? Nincs egyértelmű válasz, mivel minden az Ön preferenciáitól és anyagi lehetőségeitől függ. De ha a csendes működésről van szó, ha az általunk bemutatott modellek egyikét választja, nem tévedhet.

Ha még mindig nem tud dönteni, vegye igénybe tanácsadásunkat, ahol szívesen segítünk választani.

 

István

A bejegyzés írója
István tapasztalt elektronikai szakértő, aki régóta foglalkozik webáruházunk termékeivel (különösen légkondicionálókkal, páramentesítőkkel, elektromos rollerekkel, drónokkal és egyebekkel). István széleskörű tapasztalatai kulcsfontosságúak a cikkek megírásában, melynek során ő maga aktívan közreműködik abban, hogy vásárlóink felmerülő igényeire gyakorlati megoldásokat találjanak

Segíthetünk?

+36 1 234 4720
+36 1 234 4720
H-P (9:00 – 16:00)
A legjobb mobil klímák 2024-ben - Az Aerium.hu elárulja, hogy melyik hűt a legjobban
Melege van? A legjobb mobil klíma modelleket teszteltük az Aeriumnál ☑️ Melyik a legcsendesebb, a legerősebb vagy a leggazdaságosabb?...
Melyek a fali légkondicionálók típusai és hogyan válasszon közülük Aerium.hu
A Aerium.hu oldalon a fali légkondicionálókra összpontosítottunk lakások vagy házak számára. ...
Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Hiteles vásárló
2024.04.04