Az aroma diffúzor ideális megoldás az otthonunk illatossá varázsolására. Nagy előnye, hogy használata sokkal biztonságosabb, mint az illatgyertyák vagy az aromalámpák esetében. Elegendő a megfelelő helyre helyezni és rögtön kellemes illat fog áradni belőle. Számos aroma diffúzor a levegő párásítására is képes, ezen felül megszabadítja a levegőt a benne lévő szennyeződésektől. Minden csupán azon múlik, milyen típust választ.
 
Ha nem tudja, hogy hogyan kell használni az aroma diffúzort, ne aggódjon, nem bonyolult. Elegendő megtölteni vízzel és hozzáadni pár cseppet a kedvenc illóolajából. A bekapcsolást követően a diffúzor azonnal kellemes illatot szabadít fel. A legközkedveltebb diffúzor elektronikus típusú, amely nagyon biztonságos, ugyanis amint elfogy a beletöltött víz, automatikusan kikapcsol, így nem kell figyelni rá.
 
Biztosan azt is értékelni fogja, hogy rendkívül csendes, tehát nem fogja Önt zavarni a pihenés közben. Azt, hogy az aroma diffúzor be van kapcsolva, nem csupán a kellemes illatnak, hanem a LED diódának köszönhetően is tudni fogja, amely a működés során világít.
 
 

Az aroma diffúzor működésének elve

 
Rengeteg aroma diffúzor létezik, amelyek működése különböző technológiákra épül. Az alapvető típusok közé a párologtatós és az ultrahangos sorolhatók.
 
A párologtatós diffúzorok gyakran rendelkeznek fa vagy kerámia elemekkel, amely időtálló desing-t adnak nekik, tehát minden szobába illenek. Használatuk nagyon egyszerű és egy csepp vizet sem igényel. Egyszerűen öntsön egy kis mennyiségű illóolajat a diffúzor üveg részébe, amely egy kis pumpa segítségével fújja ki a levegőt és oszlatja el az illatot.
 
Az ultrahangos diffúzorok előnye, hogy párásítják a levegőt, ennek köszönhetően olyan házakba és lakásokba is megfelelőek, ahol száraz a levegő. A tartályba víz és pár csepp illóolaj kerül. A tartály alján rezgő membrán található, amely ködöt hoz létre, amely illatossá teszi a környezetet.
 

Hogyan válasszunk megfelelő aroma diffúzort?

 
Amennyiben aroma diffúzor segítségével szeretné illatossá tenni az otthonát, fordítson kellő figyelmet a kiválasztására, hogy megtalálja az igazit. A kiválasztás során figyelembe kell venni a technológiát, amellyel az aroma diffúzor dolgozik, valamint a megfelelő teljesítményt, hogy az egész helyiséget illatossá tudja tenni, amelyben el lesz helyezve. Nem utolsó sorban a design is fontos, hogy ne szúrja a szemet.
 
 

Ne használjon akármilyen illóolajat

 
A megfelelő illóolajok kiválasztása éppen olyan fontos, mint az aroma diffúzoré. Mindig kizárólag 100%-ban természetes illóolajat válasszon, amely légfrissítésre szolgál. Az aroma diffúzorba csupán pár cseppet használjon – ne feledje, a kevesebb néha több. Amennyiben nem biztos abban, hogy mennyi cseppet kéne használnia, olvassa el az útmutatót, amely az illóolaj csomagolásán található.
Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2019.06.23
Hiteles vásárló
100 %

Ezt a boltot a többi felhasználó pozitív értékelései alapján választottam és egyáltalán nem bántam meg. Az idegesítő "űrlényes" webáruházzal ellentétben, ahol mindent árulnak a pelenkáktól kezdve az elektromos autókig és nincs idejük ellenőrizni, hogy a termékleírások megfelelnek-e a valóságnak vagy szakszerűen segíteni a választásban, ez a webáruház egy szűk kínálatra specializálódik, amelyhez tényleg ért és tud válaszolni a vásárlók által feltett kérdésekre, a vásárlónak pedig olyan érzése van, hogy a befektetését nem egy sarki fűszeres tanácsai alapján tette :)