Hűtés energ. osztálya

Nagyon fontos tényező, amely alapján választani tudunk, az energiaosztály. Egy olyan adatról van szó, amelyet a készülék címkéjén tüntetnek fel. Többek között a hűtőszekrényeken, fagyasztókon, mosógépeken, televíziókon, kazánokon, lámpákon és más készülékeken is megtaláljuk. Az energiaosztály kiszámítása azonban nem olyan egyszerű. A címkén további fontos információkat is találunk, amely a készülék fogyasztásával függ össze.

A légkondicionálókat betűkkel jelölt energiaosztályokba sorolják be, A-tól G-ig, az energia felhasználásának együtthatója alapján (teljesítmény/felvett teljesítmény ). Minél magasabb az érték, annál jobb a készülék.

EER - Energy Efficiency Rating -  Ez a paraméter az adott légkondicionálót jellemzi (a készülék teljesítménye a felvett teljesítményhez viszonyítva - fogyasztás). A magasabb EER értékkel rendelkező légkondicionáló nagyobb hatékonysággal dolgozik a felvett energia szempontjából (tehát takarékosabb).


Vissza
Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2022.10.01
Hiteles vásárló
100 %

Ezt a webáruházat csak ajánlani tudom. Főleg a nagyon gyors egyeztetés és a termék alapján, amelyet megvásároltam. A Winix U450 légtisztító tényleg nagyon jó minőségű készülék. Már egy hét használat után nyugodt lelkiismerettel állíthatom, hogy ez a légtisztító tényleg nagyon jól működik. Jobb a levegő a lakásban, minden port felfog és egyből megtisztítja a levegőt. Kezdődő náthám volt az influenza szezonban, ám azonnal meg is szűntek a tünetek nálam és a barátomnál is. Remélem, hogy a következő héten még jobb lesz a helyzet. Szeretnék venni egyet a szüleimnek is, akiknek egy macskájuk és egy nagy házuk van. Rengeteg náluk a por, de hiszek benne, hogy ugyanolyan elégedettek lesznek a termékkel, akárcsak én és a barátom.