Hűtés energ. osztálya

Nagyon fontos tényező, amely alapján választani tudunk, az energiaosztály. Egy olyan adatról van szó, amelyet a készülék címkéjén tüntetnek fel. Többek között a hűtőszekrényeken, fagyasztókon, mosógépeken, televíziókon, kazánokon, lámpákon és más készülékeken is megtaláljuk. Az energiaosztály kiszámítása azonban nem olyan egyszerű. A címkén további fontos információkat is találunk, amely a készülék fogyasztásával függ össze.

A légkondicionálókat betűkkel jelölt energiaosztályokba sorolják be, A-tól G-ig, az energia felhasználásának együtthatója alapján (teljesítmény/felvett teljesítmény ). Minél magasabb az érték, annál jobb a készülék.

EER - Energy Efficiency Rating -  Ez a paraméter az adott légkondicionálót jellemzi (a készülék teljesítménye a felvett teljesítményhez viszonyítva - fogyasztás). A magasabb EER értékkel rendelkező légkondicionáló nagyobb hatékonysággal dolgozik a felvett energia szempontjából (tehát takarékosabb).


Vissza
Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2022.10.01
Hiteles vásárló
100 %

Egy másik értékelésben olvastam, hogy a vásárló panaszkodott, hogy két nappal később volt elérhető a termék, mint ahogy azt a webáruház feltüntette. Ezért írtam a webáruház oldalán lévő chaten, hogy tényleg raktáron-e van a termék. A választ, hogy igen, a hivatalos nyitvatartási időtől függetlenül megkaptam. Megrendeltem a terméket, az online fizetést választotta, és még aznap délután meg is kaptam. Nem volt semmi probléma.