Szeretne olyan videókat és képeket készíteni, amelyek láttán mindenkinek leesik az álla? A kamerás drón tökéletes megoldást kínál! Egyesíti a repüléssel járó szórakozást és a kiváló minőségű videók és fényképek madártávlatból való készítésének lehetőségét.

Ha már legalább egy kicsit is bekukkantott az úgynevezett quadcopterek kínálatába, bizonyára észrevette, hogy a kínálat igen széles. Ezért teszteltünk a kínálatunkban lévő öt legnépszerűbb drónt, és összeállítottuk az idei év öt legjobb modelljének ranglistáját.

És hogy ne feszítsünk sokáig a húrt, most eláruljuk, hogy a teszt győztese

 

Dron AERIUM SG MAX GPS

 

TESZTGYŐZTES

AERIUM SG MAX GPS drón

Összesített értékelés:  

88 %  Imagem

 • hosszú ideig tartó repülés
 • nagy hatótávolságú vezérlés
 • akadályfelismerő funkció
 • könnyebb vezérlés a GPS-nek köszönhetően
 • SD-kártya slot
 • valamivel nehezebb konstrukció

 

Hogyan értékeltük a drónokat?

Kiválasztottuk az öt legnépszerűbb drónt a kínálatunkból, és mindegyiket teszteltük, hogy az összes olyan funkciót lefedjük, amelyre egy átlagos felhasználónak szüksége lehet. A legfontosabb paraméterek alapján a drónokat 1-től 10-ig terjedő számmal értékeltük – minél több, annál jobb. Konkrétan a következőkre összpontosítottunk:

 • akkumulátor üzemideje - normál körülmények között mennyi ideig tud a drón a levegőben maradni, cserélhető-e az akkumulátor tartalék akkumulátorra;
 • vezérlés – milyen gyorsan reagál a drón, mennyire jól irányítható, mekkora a vezérlő hatótávolsága és vannak-e olyan funkciók, amelyek megkönnyítik az irányítást;
 • kamera – mekkora a látószöge, a felbontása fényképezéskor és filmezéskor, és hogy rendelkezik-e képstabilizátorral;
 • funkció – rendelkezik-e a drón olyan funkciókkal, amelyek megkönnyítik a repülést, filmezést vagy segítenek a drón esetleges elvesztésekor;
 • konstrukció – hogyan áll a modell a tartósság, az anyag, a súly és a tárolhatóság tekintetében.

Végül összeadtuk a kapott pontokat, és az eredményekből kiszámoltuk az egyes drónok százalékos értékelését. Ezt követően pedig ez alapján rangsoroltuk az egyes modelleket.

A legjobb Aerium drónok 2022-ben

Kíváncsi, hogy hogyan teljesítettek a drónok a tesztelés során? A következő táblázatból kiderül! Szándékosan választottunk különböző árkategóriájú drónokat, így pénztárcájától függetlenül megtalálhatja kedvencét.

 

 

Modell

Akkumulátor üzemideje

Vezérlés

Kamera

Funkciók

Konstrukció

Összesített értékelés

 

1.

AERIUM SG MAX GPS drón

9

10

8

10

7

88 %


Megnézem a terméket

2.

AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K drón

10

8

9

8

8

86 %


Megnézem a terméket

3.

AERIUM 4DRC F3 GPS 4K drón

8

8

10

8

8

84 %


Megnézem a terméket

4.

AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera drón

6

7

8

8

8

74 %


Megnézem a terméket

5.

AERIUM E999 4K Dual Camera drón

5

7

8

8

6

68 %


Megnézem a terméket

A jobb áttekinthetőség érdekében az alábbi táblázatban az egyes értékelt paramétereket is bemutatjuk. Így könnyebben összekapcsolható a kiértékelés a valós értékkel, ami további drón-összehasonlítások eszközéül szolgálhat majd.

 

 

Modell

Akkumulátor üzemideje

Látószög

Fényképezőgép felbontása

Kamera felbontása

Funkciók

Tömeg

1.

AERIUM SG MAX GPS drón

27 perc

110°

4096×3072
(4K – 4:3)

2048×1080 (2K)

GPS, akadályok érzékelése, Wi-Fi 

580 g

2.

AERIUM 

4DRC M1 PRO GPS 6K drón

30 perc

110°

6144×3456 (6K)

3840×2160 (UHD 4K)

GPS, Wi-Fi, gesztusok érzékelése 

620 g

3.

AERIUM 4DRC F3 GPS 4K drón

25 perc

120°

6144×3456 (6K)

3840×2160 (UHD 4K)

GPS, Wi-Fi, gesztusok érzékelése 

240 g

4.

AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera drón

20 perc

110°

3840×2160 (UHD 4K)

1920×1080 (HD)

GPS, Wi-Fi, gesztusok érzékelése 

90 g

5.

AERIUM E999 4K Dual Camera drón

18 perc

120°

3840×2160 (UHD 4K)

1920×1080 (HD)

GPS, akadályok érzékelése, Wi-Fi, gesztusok érzékelése 

100 g

Felkeltette az érdeklődését valamelyik drón? Nem kell megelégedni csak a táblázatokkal – az alábbiakban az egyes modelleket részletesebben ismertetjük, így megtudhatja az előnyeiket, lehetséges hátrányaikat és azt is, hogy milyen célokra a legalkalmasabbak.

1.

 

Dron AERIUM SG MAX GPS

AERIUM SG MAX GPS drón

 

Összesített értékelés:  

88 %  Imagem

Tesztünk győztese – az AERIUM SG MAX drón – a kényelmes repüléshez szükséges összes funkciót egyesíti. Ilyen például az akadályok lézeres felismerése vagy a beépített GPS, amelynek köszönhetően a drón egy gombnyomás után automatikusan visszatér a felszállási pontra. Ha emellé megemlítjük a minőségi akkumulátort, akkor biztos lehet benne, hogy sok szórakozásban lesz része.

Előnyök és hátrányok

 • hosszú ideig tartó repülés
 • nagy hatótávolságú vezérlés
 • akadályfelismerő funkció
 • könnyebb vezérlés a GPS-nek köszönhetően
 • SD-kártya slot
 • kamera stabilizációja gimbal segítségével
 • nehezebb konstrukció

 

Értékelés

Egy teljesen feltöltött akkumulátorral akár 27 percig is élvezheti a repülést és a filmezést. Az akkumulátor azonban természetesen kivehető és pótakkumulátorra cserélhető – így ha jól felkészül a repülésre, több órányi állandó repülés várhat önre.

A Wi-Fi kapcsolaton keresztül a kamera felvételei valós időben megtekinthetők repülés közben – és közvetlenül a készülékre importálhatók. Csak csatlakoztassa a drónt az okostelefonon lévő alkalmazáshoz, csatlakoztassa a vezérlőhöz, és repülhet is. Így jobban kézben tarthatja, hogy mit fényképez, és sok rossz felvételtől kímélheti meg.

És mivel a drón GPS-szel van felszerelve, az alkalmazásban előre beállíthat egy útvonalat, így még könnyebbé válik a filmezés. A lézerszenzor érzékeli az úton lévő akadályokat, a drón pedig magától elkerüli azokat, ami kint és bent is hasznos. És ami a legfontosabb, a kiváló minőségű kamera Ultra-HD felbontásban tud fényképezni és 2K felbontásban videófelvételeket készíteni, így a videói és képei gyönyörűen élesek lesznek.

 

De természetesen nem csak maguk a funkciók miatt szerezte meg az első helyet. A drón kompakt méretű, könnyű és összecsukható, így könnyen tárolhatja a hátizsákjában, és bárhová magával viheti.

 

Összegzés

Ha megnézzük az AERIUM SG MAX modell specifikációit, nem meglepő, hogy megnyerte a tesztünket. A gyártó olyan funkciókkal látta el ezt a kamerás drónt, hogy a komplett kezdők is minőségi képeket készíthetnek vele egy kis gyakorlás után. A drón vezérlése nagyon egyszerű, a fényképek és videók pedig élesek és színesek.

 

2.

 

Dron AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K

AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K drón

 

Összesített értékelés:  

86 %  Imagem

A második helyen egy olyan drón végzett, amely fejlett kamerával, hosszú akkumulátor-üzemidővel és egy sor érdekes funkcióval büszkélkedhet, amelyek a madártávlatból való videózást sokkal könnyebbé teszik. Konkrétan az AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K modellről van szó, és amint alább látható, a gyártó egyáltalán nem spórolt az innovatív technológiákkal.

Előnyök és hátrányok

 • hosszú ideig tartó repülés
 • kiváló minőségű fényképek és videók
 • akadályok észlelése
 • gesztusok felismerésére
 • kamera stabilizációja gimbal segítségével
 • magasabb beszerzési ár

 

Értékelés

Az okostelefonnal való kommunikáció és az élőkép továbbítása a telefonra alap ennél a modellnél. Érdekesebb elem a beépített GPS technológia, amivel bármikor és bárhonnan megtalálhatja a drónt, és a drón egyetlen gomb megnyomásával ismét visszatérhet önhöz.

Az akkumulátor akár 30 perc folyamatos repülésre is elegendő, amely alatt 25 képkocka/másodperc sebességgel lehet filmezni Ultra-HD minőségben és 6K felbontásban készíthet fényképeket. A nagylátószögű kettős objektív hozzájárul a felvételek minőségéhez, amely biztosítja a rögzített képek élességét, természetes színeit és fényerejét. A képstabilizálásról a gimbal gondoskodik, ami ennél a modellnél a legjobb minőségű, a többi drónnal összehasonlítva.

 

Ráadásul a kamerával ellátott drón körözni tud a kiválasztott tárgy felett – még akkor is, ha az mozgásban van. Tehát ha azt tervezi, hogy filmezni szeretné magát, például ahogy lefelé megy egy lejtőn vagy biciklizik, semmi akadálya. Ezenkívül a modell képes felismerni az ön által előre beállított gesztusokat, így akkor is korrigálhatja a drónt, ha nincs a kezében a vezérlő.

 

Összegzés

Nem számít, hogy kezdő vagy haladó a drónok röptetése terén, az AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K modellel biztosan megtalálja a közös hangot. A vételár valamivel magasabb, de jó minőségű kamerát és olyan intelligens funkciókat kap, amelyek kellemesebbé teszik a használatát és megelőzik a felesleges baleseteket.

 

3.

 

Dron AERIUM 4DRC F3 GPS 4K

AERIUM 4DRC F3 GPS 4K drón

 

Összesített értékelés:  

84 %  Imagem

Minőségi drónt keres kamerával, amely könnyen irányítható, fejlett funkciókat kínál, ugyanakkor nem költ rá egy vagyont? Akkor minden bizonnyal érdekelni fogja az AERIUM 4DRC F3 GPS 4K modell, mivel mindezeket a feltételeket az utolsó pontig teljesíti. Ráadásul nagyon könnyű, így biztosan el tudja kísérni önt a kalandokra.

Előnyök és hátrányok

 • felvételt készít a gesztus felismerésekor
 • hazatérés GPS-nek köszönhetően
 • kiváló minőségű kamera
 • nem képes észlelni az akadályokat

 

Értékelés

Egy akkumulátortöltéssel akár 25 percen át repülhet és filmezhet a drónnal. Két 4K HD kamera áll a rendelkezésére – elöl és alul. Mindkettő kettős objektívvel van felszerelve, amely megakadályozza a fényképezőgép függőleges bemozdulását. Minden kép a lehető legélesebb, legtisztább és színkiegyensúlyozott lesz.

A drónról készült felvételeket ebben az esetben is valós időben nézheti meg közvetlenül a telefonján, ahol a videókat egyúttal rögzíti is. A bónusz azonban az, hogy hozzáférhet a Smart Beauty alkalmazáshoz is, amellyel a videóit és fényképeit szerkesztheti is, hogy az eredmény igazán professzionális legyen.

 

A drón a gesztusokat is képes felismerni – csak előre be kell állítani a kézmozdulatokat, és amikor a drón kamerája észreveszi, automatikusan fényképet készít. Így akkor is irányíthatja a drónt, ha nem tartja a kezében a vezérlőt. A beépített GPS biztosítja, hogy a drón egyetlen gombnyomásra automatikusan visszatérjen önhöz.

 

Összegzés

Az AERIUM 4DRC F3 GPS 4K modell kiváló minőségű kamerát, intelligens funkciókat és a GPS-nek köszönhetően egyszerű vezérlést egyesít. Kezdőknek és haladóknak egyaránt tökéletes választás. Viszont nem ismeri fel az akadályokat, ezért óvatosabbnak kell lennie a repülés közben, és figyelnie kell, hogy merre halad vele.

 

4.

 

Dron AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera

AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera drón

 

Összesített értékelés:  

74 %  Imagem

Bár ez a modell a negyedik helyen végzett, nem egy gyenge, silány darabról van szó – éppen ellenkezőleg. Az AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera drón számos olyan funkciót kínál elfogadható áron, amelyek még élvezetesebbé teszik a repülést, és segítenek megörökíteni a környező táj szépségét, bárhová is viszi magával az eszközt.

Előnyök és hátrányok

 • kedvező ár
 • a repülés útvonala beállítható
 • gesztusok felismerése
 • nem képes észlelni az akadályokat

 

Értékelés

Határozottan a jobb drónok közé tartozik, amit a videófelvételek és fényképek szép minősége is bizonyít. A drón Ultra-HD minőségben tud fényképeket és Full-HD felbontásban videókat készíteni, ami bőven elegendő ahhoz, hogy jobb felvételeket készítsen az utazásokról és nyaralásokról.

A részletesebb képekért akár 50-szeres nagyítást is használhat, ha pedig különleges effektusokra vágyik, próbálja ki az automatikus 360°-os fordulatot. Ezenkívül a drón kamerája Beauty filter funkcióval is rendelkezik – így azonnal módosítja a felvételeit, hogy azok optimális kontrasztot, színeket és fényerőt kapjanak.

 

Ezenkívül ez a modell egy intelligens gesztusfelismerő funkcióval is fel van szerelve – ha egy előre beállított mozdulatot hajt végre a kamera előtt, akkor az automatikusan készít egy képet. A repülési pálya beállításának lehetősége is megkönnyíti a használatát. A drón alkalmazkodik az utasításaihoz, így jobban odafigyelhet magára a filmezésre. 

 

Összegzés

Ha kompakt, könnyen irányítható és kedvező árú drónt keres, akkor az AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera a tökéletes választás. Kiváló minőségű videókat készít, egyszerű vezérlési funkciókkal rendelkezik, és érdekes trükkökre is képes. A maximális repülési idő valamivel rövidebb, de ezt pótakkumulátorokkal kompenzálhatja.

 

5.

 

Dron AERIUM E999 4K Dual Camera

AERIUM E999 4K Dual Camera drón

 

Összesített értékelés:  

68 %  Imagem

Először vásárolna kamerás drónt, vagy egyszerűen nem akar túl sokat befektetni? Akkor valószínűleg tetszeni fog önnek az AERIUM E999 4K Dual Camera drón. Ízelítőt ad az alapvető és fejlettebb funkciókból a kényelmes repüléshez, valamint kellően jó minőségű kamerával rendelkezik, amellyel szép felvételeket készíthet.

 

Előnyök és hátrányok

 • kedvező ár
 • fel- és leszállási funkciók
 • rövidebb ideig tartó repülés

 

Értékelés

Az alacsonyabb vételár elsősorban az akkumulátor kapacitásában tükröződik, amely 18 percen át teszi lehetővé, hogy a drón a levegőben maradjon. Viszont gyorsabban tölthető és cserélhető is. Így ha pótakkumulátorok állnak a rendelkezésére, akkor sokkal tovább élvezheti a repülést és a filmezést.

A használat megkönnyítése érdekében a drónt automatikus fel- és leszállási funkcióval látták el – csak meg kell nyomni egy gombot a megfelelő pillanatban, és minden magától megoldódik. Az akadályfelismerő és -elkerülő funkciónak köszönhetően az esetleges balesetek miatt sem kell aggóni. A drón GPS-t is tartalmaz, így előre megtervezheti az útvonalakat, vagy beállíthatja, hogy visszatérjen a célállomásra.

A filmezésről a dupla kamera gondoskodik, mellyel nem csak 4K felbontásban fényképezhetünk, hanem videófelvételeket is készíthetünk Full-HD minőségben. A drón természetesen összecsukható és könnyű, így nem okoz gondot a nagyobb távolságra való szállítás.

 

Összegzés

Az AERIUM E999 4K Dual Camera drón a bizonyítéka annak, hogy ha kényelmes repülésre vágyik, nem kell sok pénzt költenie. Ez a modell ugyan rövidebb ideig bírja a levegőben, mint a drágább versenytársai, másrészt viszont sokkal könnyebb a repülés irányítása – például automatikusan felszáll és képes elkerülni az akadályokat.

 

Bár a ma bemutatott összes drónnak ugyanannyi légcsavarja van, közel sem ugyanazt kínálják. Mielőtt megvásárolna egy modellt, javasoljuk, hogy alaposan gondolja át, hogy hogyan és hol szeretné ténylegesen használni, majd ennek megfelelően válasszon.

Ezenkívül vegye figyelembe a tartozékok és pótalkatrészek, például légcsavarok vagy akkumulátorok elérhetőségét. Általában a csomag részét képezik, de néhány balul elsült reptetés után újra fel kell töltenie a készletét.

Az Aerium.hu webáruházban nem csak kamerával ellátott drónokat árulunk, hanem természetesen minden olyan tartozékot és kiegészítőt is, amelyre reptetés közben szüksége lehet. Így ha a drón kisebb balesetet szenved is, az Aerium drónok esetében biztos lehet benne, hogy mindent meg tud utólag vásárolni, amire szüksége van ahhoz, hogy ismét fel tudjon szállni a felhők közé.

 

Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2021.12.09
Hiteles vásárló
100 %

Elégedett vagyok. Ha nem is lakik az ember egy olyan városban, ahol hagyományos boltjuk is lenne, még mindig ott a lehetőség a webáruházon keresztül vásárolni. Ez a cég szerintem mindenképpen stabilnak mondható. Elégedett vagyok és természetesen mindenkinek ajánlom.