Szeretne olyan videókat és képeket készíteni, amelyek láttán mindenkinek leesik az álla? A kamerás drón tökéletes megoldást kínál! Egyesíti a repüléssel járó szórakozást és a kiváló minőségű videók és fényképek madártávlatból való készítésének lehetőségét.

Ha már legalább egy kicsit is bekukkantott az úgynevezett quadcopterek kínálatába, bizonyára észrevette, hogy a kínálat igen széles. Ezért teszteltünk a kínálatunkban lévő öt legnépszerűbb drónt, és összeállítottuk az idei év öt legjobb modelljének ranglistáját.

És hogy ne feszítsünk sokáig a húrt, most eláruljuk, hogy a teszt győztese

 

Dron AERIUM SG MAX GPS

 

TESZTGYŐZTES

AERIUM SG MAX GPS drón

Összesített értékelés:  

88 %  Imagem

 • hosszú ideig tartó repülés
 • nagy hatótávolságú vezérlés
 • akadályfelismerő funkció
 • könnyebb vezérlés a GPS-nek köszönhetően
 • SD-kártya slot
 • valamivel nehezebb konstrukció

 

Hogyan értékeltük a drónokat?

Kiválasztottuk az öt legnépszerűbb drónt a kínálatunkból, és mindegyiket teszteltük, hogy az összes olyan funkciót lefedjük, amelyre egy átlagos felhasználónak szüksége lehet. A legfontosabb paraméterek alapján a drónokat 1-től 10-ig terjedő számmal értékeltük – minél több, annál jobb. Konkrétan a következőkre összpontosítottunk:

 • akkumulátor üzemideje - normál körülmények között mennyi ideig tud a drón a levegőben maradni, cserélhető-e az akkumulátor tartalék akkumulátorra;
 • vezérlés – milyen gyorsan reagál a drón, mennyire jól irányítható, mekkora a vezérlő hatótávolsága és vannak-e olyan funkciók, amelyek megkönnyítik az irányítást;
 • kamera – mekkora a látószöge, a felbontása fényképezéskor és filmezéskor, és hogy rendelkezik-e képstabilizátorral;
 • funkció – rendelkezik-e a drón olyan funkciókkal, amelyek megkönnyítik a repülést, filmezést vagy segítenek a drón esetleges elvesztésekor;
 • konstrukció – hogyan áll a modell a tartósság, az anyag, a súly és a tárolhatóság tekintetében.

Végül összeadtuk a kapott pontokat, és az eredményekből kiszámoltuk az egyes drónok százalékos értékelését. Ezt követően pedig ez alapján rangsoroltuk az egyes modelleket.

A legjobb Aerium drónok 2023-ben

Kíváncsi, hogy hogyan teljesítettek a drónok a tesztelés során? A következő táblázatból kiderül! Szándékosan választottunk különböző árkategóriájú drónokat, így pénztárcájától függetlenül megtalálhatja kedvencét.

 

 

Modell

Akkumulátor üzemideje

Vezérlés

Kamera

Funkciók

Konstrukció

Összesített értékelés

 

1.

AERIUM SG MAX GPS drón

9

10

8

10

7

88 %


Megnézem a terméket

2.

AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K drón

10

8

9

8

8

86 %


Megnézem a terméket

3.

AERIUM L900 GPS 4K drón

10

8

8

7

8

82 %


Megnézem a terméket

4.

AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera drón

6

7

8

8

8

74 %


Megnézem a terméket

5.

AERIUM KFPLAN Fun F1 drón

4

8

6

7

7

64 %


Megnézem a terméket

A jobb áttekinthetőség érdekében az alábbi táblázatban az egyes értékelt paramétereket is bemutatjuk. Így könnyebben összekapcsolható a kiértékelés a valós értékkel, ami további drón-összehasonlítások eszközéül szolgálhat majd.

 

 

Modell

Akkumulátor üzemideje

Látószög

Fényképezőgép felbontása

Kamera felbontása

Funkciók

Tömeg

1.

AERIUM SG MAX GPS drón

27 perc

110°

4096×3072
(4K – 4:3)

2048×1080 (2K)

GPS, akadályok érzékelése, Wi-Fi 

580 g

2.

AERIUM 

4DRC M1 PRO GPS 6K drón

30 perc

110°

6144×3456 (6K)

3840×2160 (UHD 4K)

GPS, Wi-Fi, gesztusok érzékelése 

620 g

3.

AERIUM L900 GPS 4K drón

28 perc

120°

3840×2160 (UHD 4K)

1920×1080 (HD)

GPS, Wi-Fi, útvonalbeállítás

250 g

4.

AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera drón

20 perc

110°

3840×2160 (UHD 4K)

1920×1080 (HD)

GPS, Wi-Fi, gesztusok érzékelése 

90 g

5.

AERIUM KFPLAN Fun F1 drón

12 perc

-

1280×720

1280×720

automatikus visszatérés és magassági karbantartás

200 g

Felkeltette az érdeklődését valamelyik drón? Nem kell megelégedni csak a táblázatokkal – az alábbiakban az egyes modelleket részletesebben ismertetjük, így megtudhatja az előnyeiket, lehetséges hátrányaikat és azt is, hogy milyen célokra a legalkalmasabbak.

1.

 

Dron AERIUM SG MAX GPS

AERIUM SG MAX GPS drón

 

Összesített értékelés:  

88 %  Imagem

Tesztünk győztese – az AERIUM SG MAX drón – a kényelmes repüléshez szükséges összes funkciót egyesíti. Ilyen például az akadályok lézeres felismerése vagy a beépített GPS, amelynek köszönhetően a drón egy gombnyomás után automatikusan visszatér a felszállási pontra. Ha emellé megemlítjük a minőségi akkumulátort, akkor biztos lehet benne, hogy sok szórakozásban lesz része.

Előnyök és hátrányok

 • hosszú ideig tartó repülés
 • nagy hatótávolságú vezérlés
 • akadályfelismerő funkció
 • könnyebb vezérlés a GPS-nek köszönhetően
 • SD-kártya slot
 • kamera stabilizációja gimbal segítségével
 • nehezebb konstrukció

 

Értékelés

Egy teljesen feltöltött akkumulátorral akár 27 percig is élvezheti a repülést és a filmezést. Az akkumulátor azonban természetesen kivehető és pótakkumulátorra cserélhető – így ha jól felkészül a repülésre, több órányi állandó repülés várhat önre.

A Wi-Fi kapcsolaton keresztül a kamera felvételei valós időben megtekinthetők repülés közben – és közvetlenül a készülékre importálhatók. Csak csatlakoztassa a drónt az okostelefonon lévő alkalmazáshoz, csatlakoztassa a vezérlőhöz, és repülhet is. Így jobban kézben tarthatja, hogy mit fényképez, és sok rossz felvételtől kímélheti meg.

És mivel a drón GPS-szel van felszerelve, az alkalmazásban előre beállíthat egy útvonalat, így még könnyebbé válik a filmezés. A lézerszenzor érzékeli az úton lévő akadályokat, a drón pedig magától elkerüli azokat, ami kint és bent is hasznos. És ami a legfontosabb, a kiváló minőségű kamera Ultra-HD felbontásban tud fényképezni és 2K felbontásban videófelvételeket készíteni, így a videói és képei gyönyörűen élesek lesznek.

 

De természetesen nem csak maguk a funkciók miatt szerezte meg az első helyet. A drón kompakt méretű, könnyű és összecsukható, így könnyen tárolhatja a hátizsákjában, és bárhová magával viheti.

 

Összegzés

Ha megnézzük az AERIUM SG MAX modell specifikációit, nem meglepő, hogy megnyerte a tesztünket. A gyártó olyan funkciókkal látta el ezt a kamerás drónt, hogy a komplett kezdők is minőségi képeket készíthetnek vele egy kis gyakorlás után. A drón vezérlése nagyon egyszerű, a fényképek és videók pedig élesek és színesek.

 

2.

 

Dron AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K

AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K drón

 

Összesített értékelés:  

86 %  Imagem

A második helyen egy olyan drón végzett, amely fejlett kamerával, hosszú akkumulátor-üzemidővel és egy sor érdekes funkcióval büszkélkedhet, amelyek a madártávlatból való videózást sokkal könnyebbé teszik. Konkrétan az AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K modellről van szó, és amint alább látható, a gyártó egyáltalán nem spórolt az innovatív technológiákkal.

Előnyök és hátrányok

 • hosszú ideig tartó repülés
 • kiváló minőségű fényképek és videók
 • akadályok észlelése
 • gesztusok felismerésére
 • kamera stabilizációja gimbal segítségével
 • magasabb beszerzési ár

 

Értékelés

Az okostelefonnal való kommunikáció és az élőkép továbbítása a telefonra alap ennél a modellnél. Érdekesebb elem a beépített GPS technológia, amivel bármikor és bárhonnan megtalálhatja a drónt, és a drón egyetlen gomb megnyomásával ismét visszatérhet önhöz.

Az akkumulátor akár 30 perc folyamatos repülésre is elegendő, amely alatt 25 képkocka/másodperc sebességgel lehet filmezni Ultra-HD minőségben és 6K felbontásban készíthet fényképeket. A nagylátószögű kettős objektív hozzájárul a felvételek minőségéhez, amely biztosítja a rögzített képek élességét, természetes színeit és fényerejét. A képstabilizálásról a gimbal gondoskodik, ami ennél a modellnél a legjobb minőségű, a többi drónnal összehasonlítva.

 

Ráadásul a kamerával ellátott drón körözni tud a kiválasztott tárgy felett – még akkor is, ha az mozgásban van. Tehát ha azt tervezi, hogy filmezni szeretné magát, például ahogy lefelé megy egy lejtőn vagy biciklizik, semmi akadálya. Ezenkívül a modell képes felismerni az ön által előre beállított gesztusokat, így akkor is korrigálhatja a drónt, ha nincs a kezében a vezérlő.

 

Összegzés

Nem számít, hogy kezdő vagy haladó a drónok röptetése terén, az AERIUM 4DRC M1 PRO GPS 6K modellel biztosan megtalálja a közös hangot. A vételár valamivel magasabb, de jó minőségű kamerát és olyan intelligens funkciókat kap, amelyek kellemesebbé teszik a használatát és megelőzik a felesleges baleseteket.

 

3.

 

AERIUM 4DRC F3 GPS 4K

AERIUM L900 GPS 4K drón

 

Összesített értékelés:  

82 %  Imagem

Minőségi drónt keres kamerával, amely könnyen kezelhető, praktikus funkciókat kínál, de nem töri meg a bankot? Akkor biztosan érdekelni fogja az AERIUM L900 GPS 4K modell, hiszen mindezen tulajdonságoknak maradéktalanul megfelel. Ráadásul nagyon könnyű, így biztosan nem fog elszállni a kalandjaid során.

Előnyök és hátrányok

 • automatikus repülés a meghatározott útvonalon
 • hazatérés a GPS-nek köszönhetően
 • könnyű kialakítás
 • nem ismeri fel az akadályokat

 

Értékelés

A drónnal akár 28 percig is repülhet és filmezhet egyetlen akkumulátortöltéssel. Van egy távirányítású kamera, amely képes HD felbontásban forgatni és UHD (4K) felbontású fotókat készíteni. A mobilalkalmazáshoz csatlakoztatva valós időben nézheti az aktuális felvételeket, és szükség szerint manipulálhatja a kamerát. 

A filmezést az is nagyban megkönnyíti, hogy a telefonon zoomolhatsz vagy kicsinyíthetsz, és egyszerűen lelassíthatod a drónt, hogy részletesebb felvételt készíts. Ráadásul a kamera automatikusan képes az előtted lévő tárgyra fókuszálni, így a képek és videók élesebbek lesznek. 

Ráadásul a térkép használatakor a kijelzőn néhány érintéssel beállíthat egy pontos útvonalat, amelyet a drón ezután magától követni fog. Ezt a beépített GPS teszi lehetővé, amely azt is biztosítja, hogy a drón egy gombnyomással automatikusan visszatérjen Önhöz. De ez a modell nem csak a repülésben jeleskedik, hanem stabilan, mozgás nélkül is képes tartani a pozícióját, ami ideális a hosszabb jelenetek forgatásához.

 

Összegzés

Egy tisztességes kamera, praktikus funkciók és a GPS-nek köszönhetően könnyű kezelhetőség - mindez az AERIUM L900 GPS 4K-ban egyesül. Tökéletes választás kezdőknek és haladó pilótáknak egyaránt. Egyedül az akadályokat nem képes érzékelni, ezért óvatosabbnak kell lenned repülés közben, és figyelned kell, merre mozogsz.

 

4.

 

Dron AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera

AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera drón

 

Összesített értékelés:  

74 %  Imagem

Bár ez a modell a negyedik helyen végzett, nem egy gyenge, silány darabról van szó – éppen ellenkezőleg. Az AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera drón számos olyan funkciót kínál elfogadható áron, amelyek még élvezetesebbé teszik a repülést, és segítenek megörökíteni a környező táj szépségét, bárhová is viszi magával az eszközt.

Előnyök és hátrányok

 • kedvező ár
 • a repülés útvonala beállítható
 • gesztusok felismerése
 • nem képes észlelni az akadályokat

 

Értékelés

Határozottan a jobb drónok közé tartozik, amit a videófelvételek és fényképek szép minősége is bizonyít. A drón Ultra-HD minőségben tud fényképeket és Full-HD felbontásban videókat készíteni, ami bőven elegendő ahhoz, hogy jobb felvételeket készítsen az utazásokról és nyaralásokról.

A részletesebb képekért akár 50-szeres nagyítást is használhat, ha pedig különleges effektusokra vágyik, próbálja ki az automatikus 360°-os fordulatot. Ezenkívül a drón kamerája Beauty filter funkcióval is rendelkezik – így azonnal módosítja a felvételeit, hogy azok optimális kontrasztot, színeket és fényerőt kapjanak.

 

Ezenkívül ez a modell egy intelligens gesztusfelismerő funkcióval is fel van szerelve – ha egy előre beállított mozdulatot hajt végre a kamera előtt, akkor az automatikusan készít egy képet. A repülési pálya beállításának lehetősége is megkönnyíti a használatát. A drón alkalmazkodik az utasításaihoz, így jobban odafigyelhet magára a filmezésre. 

 

Összegzés

Ha kompakt, könnyen irányítható és kedvező árú drónt keres, akkor az AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera a tökéletes választás. Kiváló minőségű videókat készít, egyszerű vezérlési funkciókkal rendelkezik, és érdekes trükkökre is képes. A maximális repülési idő valamivel rövidebb, de ezt pótakkumulátorokkal kompenzálhatja.

 

5.

 

AERIUM E999 4K Dual Camera

AERIUM KFPLAN Fun F1 drón

 

Összesített értékelés:  

64 %  Imagem

Első kamerás drónját keresi, vagy csak nem szeretne túl sokat befektetni? Akkor valószínűleg tetszeni fog az AERIUM KFPLAN Fun F1 drón, mert ízelítőt ad az alapvető és fejlett funkciókból, valamint a kényelmes és szórakoztató repüléshez megfelelő minőségű kamerával.

 

Előnyök és hátrányok

 • kedvező ár
 • automatikus magassági karbantartás
 • Visszatérés a pilot funkcióhoz
 • rövidebb repülési idő

 

Értékelés

Az alacsonyabb vételár elsősorban az akkumulátor kapacitásában tükröződik, amely lehetővé teszi, hogy a drón akár 12 percig is a levegőben maradjon. Másrészt gyorsabban töltődik és cserélhető is. Így ha készenlétben vannak a tartalékok, sokkal tovább hódolhat a repülésnek és a filmezésnek.

A könnyű használat érdekében a drón automatikus magasságtartó funkcióval és a pilótához való visszatérés funkcióval is fel van szerelve. A felvételkészítésről egy árnyékoló objektívvel felszerelt kettős kamera gondoskodik, amellyel 1280×720 px felbontásban készíthetsz fotókat és videókat.

A drón nagyon kicsi és könnyű, így a hosszabb távokon való cipelése sem okoz gondot. Méretéhez képest mégis elég tartós, amihez hozzájárulnak mind a négy rotor mechanikus borításai, amelyek jelentősen csökkentik a sérülés kockázatát esés vagy ütközés esetén.

 

Összegzés

Az AERIUM KFPLAN Fun F1 drón a bizonyíték arra, hogy ha kényelmes repülést szeretne, nem kell sok pénzt költenie. Bár ez a modell rövidebb ideig bírja a levegőben, mint drágább versenytársai, másrészt viszont funkciói miatt könnyebben irányítható, és felépítésének köszönhetően meglehetősen ellenálló a sérülésekkel szemben.

 

Bár a ma bemutatott összes drónnak ugyanannyi légcsavarja van, közel sem ugyanazt kínálják. Mielőtt megvásárolna egy modellt, javasoljuk, hogy alaposan gondolja át, hogy hogyan és hol szeretné ténylegesen használni, majd ennek megfelelően válasszon.

Ezenkívül vegye figyelembe a tartozékok és pótalkatrészek, például légcsavarok vagy akkumulátorok elérhetőségét. Általában a csomag részét képezik, de néhány balul elsült reptetés után újra fel kell töltenie a készletét.

Az Aerium.hu webáruházban nem csak kamerával ellátott drónokat árulunk, hanem természetesen minden olyan tartozékot és kiegészítőt is, amelyre reptetés közben szüksége lehet. Így ha a drón kisebb balesetet szenved is, az Aerium drónok esetében biztos lehet benne, hogy mindent meg tud utólag vásárolni, amire szüksége van ahhoz, hogy ismét fel tudjon szállni a felhők közé.

 

Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2022.04.01
Hiteles vásárló
100 %

Ezt a webáruházat csak ajánlani tudom. Főleg a nagyon gyors egyeztetés és a termék alapján, amelyet megvásároltam. A Winix U450 légtisztító tényleg nagyon jó minőségű készülék. Már egy hét használat után nyugodt lelkiismerettel állíthatom, hogy ez a légtisztító tényleg nagyon jól működik. Jobb a levegő a lakásban, minden port felfog és egyből megtisztítja a levegőt. Kezdődő náthám volt az influenza szezonban, ám azonnal meg is szűntek a tünetek nálam és a barátomnál is. Remélem, hogy a következő héten még jobb lesz a helyzet. Szeretnék venni egyet a szüleimnek is, akiknek egy macskájuk és egy nagy házuk van. Rengeteg náluk a por, de hiszek benne, hogy ugyanolyan elégedettek lesznek a termékkel, akárcsak én és a barátom.