A külső hőmérséklet nulla körüli, azonban az Ön lakásában még nem fűtenek? Nem muszáj fagyoskodnia és abban bízni, hogy a hatalmas mennyiségű forró tea a segítségére lesz, ugyanis a hősugárzó kiváló megoldás lehet erre a problémára! Piacon azonban rengeteg modell és márka található, nehéz lehet kiismerni magát a kínálatban. Éppen ezért készítettünk Önnek egy teljes útmutatót, amely segítségével egyszerűen kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő hősugárzót, amely éveken át fogja Önt szolgálni.
 

Bentre vagy kintre?

 
Elsősorban je nagyon fontos, hogy hová szeretné elhelyezni a hősugárzót - kültérben vagy beltérben. Nem létezik univerzális megoldás, amely mindkét lehetőséget hatékonyan lefedné, ezért ki kell választani egyet közülük. Amennyiben a kertben vagy a teraszon való nyári ücsörgést szeretné meghosszabbítani egészen őszig, az asztalra elhelyezhető kompakt eszköz a megfelelő választás, amely segítségével könnyedén felmelegedhet skrýt. A teraszhősugárzó sokkal hatékonyabb megoldás , valódi hőt teremt , itt a meleg forrását elektromos áram, gáz vagy infravörös sugarak képezik.
 
 

Tisztázza az alapvető követelményeket

 
Térjünk most vissza a beltéri hősugárzókhoz. Még mielőtt keresgélni kezdene, tisztáznia kell néhány dolgot, amelyek nélkülözhetetlenek a megfelelő eszköz kiválasztásához. Az egyik közülük a cél, amelyet a hősugárzónak teljesítenie kell, hogy egy egész helyiséget szeretne kifűteni, vagy csupán helyi melegítésre vágyik. További fontos kritérium az energiaforrás meghatározása, amelyből a hő termelve lesz. Ez az adott ház, lakás, hétvégi ház vagy kunyhó típusától függ. Általában azonban villamos energia, bioüzemanyag és gáz közül választhat. 
 

Válassza a megfelelő típust

 
A kültéri hősugárzókkal szemben a beltéri hősugárzók esetében számos különböző típusú eszköz közül választhat, amelyek méretükben, formájukban, fűtési módszerükben, céljukban és Az alábbiakban bemutatjuk mindegyiket, beszélünk azok alapvető előnyeiről és hátrányairól. Ezt követően csak Önön fog múlni, hogy figyelembe vegye alapvető igényeit és kiválassza azt a model, amely legjobban meg fog felelni ezeknek az igényeknek . Miből választhat?
 
 

Konvektor

 
Az emberek leggyakrabban kisebb helyiségek fűtésére, esetleg a fűtés kiegészítésére vásárolnak konvektort . Ezek működése viszonylag egyszerű - az alulsó részen beszívják a levegőt, amelyet a fűtőtestek segítségével felmelegítenek, majd a felső nyíláson át visszafújják azt a helyiségbe. Általában ventilátorral je ellátottak, amely szétfújja a felmelegített levegőt, íly olyan hatást kelt, mintha gyorsabban kifűtené a helyiséget.
 
A vásárlók közt a hősugárzók legfőképpen alacsony áruk miatt közkedveltek, azonban több előnyük je van, amelyek közé a falra telepítés, az alacsony súly vagy a csendes működés je sorolhat. Természetesen néhány hátrányuk je dodávka, ide sorolható, hogy a hő gyorsan felszáll a plafonhoz, ily a helyiség alsó részei hidegebbek maradnak. Az áramló és felforrósodó levegő miatt a levegőben lévő részecskékre érzékenyebb alergiásoknak problémái lehetnek a hősugárzókkal.

 

sálavý konvektor Gloa aku
GLOA AKU sugárzó konvektor
elektrický konvektor s wifi ADAX
ADAX   konvektor wifivel

 

Chladič

 
Amennyiben olyan megoldást keres, amellyel hatékonyan ki tudná fűteni a helyiséget anélkül, hogy áramlana benne a por, az olyan radiátorok kelthetik fel érdeklődését, amelyen nem csupán kis, hanem közepes mese Néhány fűtőbordából tevődnek össze, amelyek fűtőolajjal telítettek, ami előnynek számít , mivel a kikapcsolást követően még hosszú időn meg megrzik a hőt . Másfelől, valamivel hosszabb ideig tart felmelegedniük, valamint nehezek is, tehát nehezebben hordozhatóak.
 
A hagyományos fűtőkészülék érdekes alternatívája lehet a kettős fűtésű radiátor. Ez egyesíti a hagyományos fűtési technológiákat az infravörös hősugárzással, amelyeknek köszönhetően gyorsan, kellemesen és ugyanakkor gazdaságosan melegszik fel, valamint a szobában lévő port sem fogja felkavarni. A meleg levegő egyenletesen oszlik el a talajtól egészen a mennyezetig, tehát Ön szó szerint tetőtől talpig felmelegedhet. 
 
Thermowell IQ-K20 kettős fűtésű radiátor

Forrólevegős ventilátor

 
Abban az esetben, ha olyan hősugárzót keres, amely egy konkrét területet fűt fel a szobában, a forrólevegős hősugárzó biztosan felkelti figyelmét. Egy olyan eszközről van szó, amely ellenálláscellákat használ az elektromos energia hőre való átalakítására. Hasonlóképpen, mint a hősugárzók, alacsony áron szerezhető be, könnyű, némely típus még forog is, így nagyobb területet képes lefedni. Hátrányként megemlítenénk, hogy nem képesek megtartani a hőt, így a kikapcsolást követően szinte azonnal kihűlnek.
 
 
teplovzdušný ventilátor
Olimpia Splendid Caldo Circle 22 H Ion kettős fűtésű radiátor
 
 
 

Fűtőpanel

 
A fűtőpanelek is nagyon hatékony működést biztosítanak, amelyek konkrét területet, azonban egész helyiségeket is képesek felmelegíteni – az adott modell típusától függően. Ezek a hősugárzók az úgynevezett sugárzási elv alapján működnek, amikor hőkibocsátással melegítik a környező tárgyakat és falakat, amelyek hőt halmoznak fel, majd természetesen melegítik fel a helyiség környező levegőjét. Gyakran kombinálhatóak konvektorokkal, ahol maga a panel melegszik fel, tehát még intenzívebben fűt és kikapcsolást követően is meleg marad még egy bizonyos ideig..
 
Az ilyen típusú fűtőtest hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan képes nagy mennyiségű hőt előállítani. A működés során nagyon csendes és nem kavarja fel a port, így ez a legalkalmasabb allergiások és asztmások számára. Meg kell említeni, hogy viszonylag alacsony fogyasztású, ennek hála hosszú távú fűtésre is megfelelő. Azonban a rengeteg előnynek sötét oldala is van, amely nem más, mint a magas beszerzési ár.
 

Infravörös melegítő

 
Az infravörös melegítők hasonlóan működnek, mint a fűtőpanelek, csupán az a különbség, hogy ezek nagyon magas hőmérsékleten működnek. Ennek hála szinte azonnal meleg érzését keltik, gyorsan felmelegítik az egész helyiséget. Ideális választás fürdőszobában vagy teraszokon történő használatra, ahol csupán rövid ideig kell fűteni. Az infravörös melegítők nem igazán megfelelőek hosszú távú fűtésre, mivel rengeteg energiát fogyasztanak, tehát használatuk drága lehet. Másfelől csendesek, viszonylag könnyűek.
 
Simfer S1860WTB UK karbon melegítő

Kandalló

 
A kandalló szó hallatán most ne egy hagyományos kandallót képzeljen el, amelyre fát dobhat, majd élvezheti annak kellemes pattogását. Ebben az esetben egy olyan kandallóról van szó, amely vagy elektromos, tehát melegít és csak a lángot szimulálja, vagy bioüzemanyag használatával működik, amelyben valódi tűzre működik, azonban bio-etanol segítségével. Természetesen nem tagadható, hogy az ilyen típusú melegítők sokkal jobban néznek ki, mint a hagyományos hősugárzók, amennyiben egy bioüzemanyag-kandallót választ, akkor környezetbarát megoldást kap, mivel égéskor nem kerül káros anyagok a levegőbe. Azonban azzal is számolnia kell, hogy beszerzési ára magasabb.
 

Olejradiátor

Az olajradiátorok előnye , hogy hosszú időn át képesek megtartani a hőt. A radiátor hosszabb ideig meleg. Gazdaságosak. Az olajradiátorral történő fűtés kellemes mikroklímát hoz létre – nem égetnek port. Szinte alig igényelnek karbantartást, hosszú élettartammal büszkélkedhetnek. Néhány olajradiátor termosztát segítségével vezérelhető az automatikus szabályozáshoz, valamint időzítővel ellátottak.
 

Gázmelegítő

Az összes hősugárzó közül a gáz típusú a leg univerzálisabb, ugyanis kicsi, közepes és nagy méretű helyiségekbe is alkalmas – csupán azon múlik, milyen hatékony egységet vásárol. Természetesen abba a helyiségbe, ahová el szeretné helyezni, be kell, hogy legyen vezetve a gáz, valamint az elvezetést is szükséges megoldani. Ha az esztétikai oldal nem számít Önnek, gázpalackot is beszerezhet – olyan helyeken, mint például a garázs vagy a műhely. A fűtőtesttel viszonylag gyorsan felmelegíthetőek a helyiségek, ezen felül a por és a zajszint miatt sem kell aggódnia, ez további előnynek számít. Másfelől, az ilyen eszközök valamivel drágábbak.
 

Mire figyeljünk még oda?

 
Az alapvető paraméterek és működési elvárásokon felül a hősugárzók további olyan tulajdonságokkal és funkciókkal is rendelkeznek, amelyeket figyelembe kell venni a vásárlás során. Az egyik ilyen, amely a biztonság szempontjából rettentően fontos, a túlmelegedés elleni védelem, amely a túl magas hő esetén kikapcsolja a készüléket. Ezen felül biztosan előny a termosztát, így a készülék képes megtartani a kívánt hőmérsékletet, valamint pénztárcájának is kedvez.
 
Amennyiben otthonában háziállatok vagy gyermekek vannak, akkor feelétlenül előnyös lehet a felborulás elleni védelem is, amikor a közvetlen fűtés automatikusan kikapcsol, ha a fűtőtest leesik, így nem történik meg Ezen felül a vízállóságot je figyelembe kell venni, legfőképpen a nagyobb páratartalmú helyiségekben. Távirányítás je egy nagyszerű plusz. Amennyiben hétvégi házba vagy nyaralóba vásárol hősugárzót, az Anti-Freeze feature is hasznos lehet, amely esetében a hősugárzó annak érdekében melegíti fel a helyiséget, hogy a helyiségben lévő hőmérs

Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2022.05.27
Hiteles vásárló
100 %

Előre utalással fizettem. A megerősítő mailben minden szükséges adatot megtaláltam az azonosítón kívül. Mármint ott volt, csak nem vettem észre. A levélhez csatolva küldték a számlát. Ezt nem vártam, mert a levelet a megrendelés után azonnal megkaptam. Más szavakkal, jobb lenne, ha javítanának a megerősítő mail szövegén. Meg kéne benne említeni az azonosítót és a mellékelt számlát. És így már tényleg minden tökéletes lesz :-)