Amennyiben zavarja Önt az otthonában lévő por, az állati szőr vagy az egyéb allergének, biztosan meg kéne fontolnia a légtisztító vásárlását. Értjük, hogy a piacon rengeteg modell elérhető, és nehéz közülük választani. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy egy párnak utánanézünk, és leírjuk azok előnyeit és hátrányait.

Ezúttal úgy döntöttünk, hogy összehasonlítjuk egy bizonyított gyártó, a Winix két látszólag azonos légtisztítóját: a Winix Zero és a Winix Tero+ (PRO) modellekről van szó. Milyen különbséget hoz otthonába ez a kis plusz?

Winix Zero légtisztító

 

Mindkét modell az új sorozatba tartozik, a legújabb szűrési technológiát és vezérlést használják. Képesek teljesen automatikusan dolgozni, minőségi kidolgozásúak, és mindenekelőtt szabadalmaztatott PlasmaWave® technológiával tündökölnek. Nézzük meg őket közelebbről.

 

Funkciók vezérlése

A Winix Zero az eszköz felső részén elhelyezett panel segítségével vezérelhető, kipróbálását követően elmondhatjuk, hogy a vezérlés rendkívül intuitív. A bekapcsolást követően a tisztító automatikus módba kapcsol, amely a légtisztító önmaga állítja be a teljesítményt az érzékelő alapján, amely észleli a levegő minőségét. A vezérlőpanelen Timer gomb is található, amelynek hála beállítható, hogy milyen idő elteltével kapcsoljon ki a készülék.

A Winix Zero+ is képes minderre, sőt, még a Winix Smart alkalmazással is párosítható, így nem csupán távirányítóra tehet szert, hanem bárhonnan, ahol internet-hozzáférése van, be- vagy ki is kapcsolhatja az eszköz. Ez abban az esetben praktikus, ha például egy órával azelőtt szeretné bekapcsolni a készüléket, mielőtt hazaérne, és elfelejtette bekapcsolni az időzítőt. Képzelje el, hogy a munkából való hazatéréskor friss, tiszta levegő várja. Véleményünk szerint ez a funkció előnyt jelent.

https://www.vzdusin.cz/image/data/%C4%8Disti%C4%8Dky/Winix%20Zero+%20mobil.JPG

 

Hangerő

Folytassuk a vezérlőpanel funkcióinak felfedezésével. A Mode gomb éjjeli módba kapcsolja a légtisztítót, amikor a ventilátor sebessége lelassul, így a teljesítmény a minimumra csökken, valamint a jelzőfények sem fognak világítani a kijelzőn, tehát a tisztító alvás közben is működhet, mégsem fog senkit zavarni. Éjszakai módnál a Winix Zero nagyon csendes – minimális teljesítmény mellett a zajszint csupán 27,8 dB.

A Winix Zero+ esetében ez még ennél is jobb, bár nem sokkal. Minimális teljesítmény mellett zajszintje csupán 26,4 dB.

A Winix Zero+ maximális teljesítmény esetén három decibellel halkabb – ez már jelentősebb különbség. A teljesítmény és a ventilátor sebessége kézzel is beállítható a Fan speed gomb segítségével.

 

Levegő szűrése

Folytassuk azzal, miért is kell légtisztítót használni egyáltalán. A Winix Zero esetében a légszűrés négy szinten érhető el, a következő módon működik: A levegő először a mosható porszűrőbe kerül, amely felfogja az olyan legnagyobb részecskéket, mint a por vagy az állati szőr. A tisztítóban ezt a szénszűrő követi, amely legfőképpen a füst és a kellemetlen szagok felfogására szolgál. Ezt követi a HEPA szűrő, amely az olyan legkisebb részecskéket fogja fel, mint a pollen, az atkák, a penészspórák, az ultrafinom porrészecskék, az állati allergének, a baktériumok, a mikroorganizmusok és a füst.

A szűrés utolsó része a korábban már említett PlasmaWave® technológia. Amint ez a funkció be van kapcsolva (a vezérlőpanelen található gomb segítségével be- és kikapcsolható), a légtisztító pozitív és negatív ionokat szabadít fel a levegőbe, ezáltal semlegesíti a nem kívánt mikroorganizmusokat és felgyorsítja a nagyobb részecskék szedimentációját. Magyarul szólva, kevesebb por fog szállni a levegőben, amely gyorsabban leszáll, így sokkal kevésbé fogjuk azt belélegezni.

A Winix Zero+ ötszintes szűréssel rendelkezik. Szintén porszűrő, szénszűrő, HEPA szűrő és PlasmaWave® található benne. Az ötödik szintet, amelyet tartalmaz, az egyedi CleanCel® antibakteriális védelem képezi, amellyel a HEPA szűrő felszerelt.

https://www.vzdusin.cz/image/data/%C4%8Disti%C4%8Dky/Winix%20Zero%20filtry.JPG

Automatikus működés

Míg a Winix Zero olyan levegőszennyezettség érzékelővel rendelkezik, amelynek hála önmaga képes kiértékelni a levegő minőségét, amely alapján beállítja a teljesítményt, a Winix Zero+ légtisztító ettől többet is tud. Ezen az érzékelőn felül illékony anyag érzékelővel is kiegészített, tehát még inkább önállóan képes működni.

További automatikus kiegészítés, amely mindkét modellben megtalálható, az a szűrőcsere szükségességének kijelzése. Amennyiben a rendszer úgy ítéli meg, hogy a szűrőt ki kell cserélni, a fő panelen lévő jelzőlámpa kivilágít. Ennek hála nem kell azzal foglalkoznia, hogy a szűrő szennyezett-e, valamint az sem történhet meg, hogy olyan szűrőt fog kicserélni, amely még használható lett volna. Ennek köszönhetően csökkenti a működési költségeket.

 

Ár-érték arány

Mindkét modell nagyobb helyiségekbe alkalmas. Előnyeinek és 390 m3/óra teljesítményének hála a Winix Zero modell nagyobb lakóterekben, valamint irodákban használható. A Winix Zero a 470 m3/órás teljesítménynek köszönhetően nagyobb helyiségekbe, például konyharésszel összekötött nappaliba is megfelelő.

Az eszközök ára is ettől függ, amely a Plus modell esetében kicsivel magasabb, mint a Winix Zero esetében. Amennyiben a két eszköz közül szeretne választani, először gondolja át, milyen céllal szeretne légtisztítót vásárolni. Gondoljon arra, hogy amennyiben allergiás beteg lakik otthonában, szükséges, hogy legalább 3x átszűrje a helyiségben lévő levegőt. Normál körülmények között elegendő 2x átszűrni a helyiségben lévő levegőt. Amennyiben légzés közben zavarja Önt a por és az allergének, a Winix Zero modell teljesen elegendő lehet az Ön számára.

Amennyiben azonban több állat van otthonában, esetleg szeretne megszabadulni a konyhában vagy a nagyobb helyiségekben lévő portól, a nagyobb teljesítményű Winix Zero+-ot válassza. A mobilalkalmazással történő párosítás kellemes bónusz, amely kellemesebbé varázsolja a használatot.

 

A Winix márkájú légtisztítók Dél-Koreában készülnek, és büszkék lehetnek kiváló kivitelezésükre. Nagyon csendesek, a legújabb technológiát használják és hosszú élettartamúak.

 

Winix Zero+ légtisztító


Ha nem sikerült valamilyen információt megtalálnia a cikkünkben, ne habozzon és vegye fel velünk a kapcsolatot az info@aerium.hu e-mail címen keresztül. Szívesen segítünk kiválasztani a tökéletes légtisztítót az otthonába vagy irodájába.

Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2016.06.01
Hiteles vásárló
100 %

Másoknak is ajánlom, hogy ebben a webáruházban vásároljon. Pénteken rendeltem meg a terméket és kedd délelőtt már meg is kaptam. Eddig még nem próbáltam ki a légkondicionálót, mert nem volt akkora hőség. Remélem, hogy az elképzeléseim szerint fog működni.