Kedvezményre tett szert. A kosarában érvényesítheti.

Amikor mobil klímaberendezést vásárol, nem csak a modell specifikációja az egyetlen dolog, ami miatt aggódnia kell. Előzetesen tájékozódjon arról is, hogy egy ilyen készüléket hogyan telepítenek, hogy tudja, mire számíthat

Bár a telepítési folyamat egyszerű, a mobil klímaberendezéseknek különleges helyre van szükségük, és ezt szem előtt kell tartani a készülék kiválasztásakor. Mi szükséges a megfelelő működéshez? A következő sorokban megtudhatja.

Hideg levegő be, meleg levegő ki

Bármely légkondicionáló berendezés működtetésekor biztosítani kell, hogy a meleg levegő valamilyen módon távozzon. A falra szerelt egységek esetében ez általában a beltéri és a kültéri egység összekapcsolásával történik, amelyek együtt vezetik be a hideg levegőt és a meleg levegőt.

Ez ugyanígy működik a mobil egységek esetében is, azzal a különbséggel, hogy mindkét folyamat egyetlen egységen belül zajlik. A meleg levegőt ezért egy tömlőn keresztül vezetjük ki, amelyet az egyik oldalról közvetlenül a mobil légkondicionálóhoz csatlakoztatunk, majd a másik végét kivezetjük a szabadba - egy ablakon vagy a falon lévő tömlőn keresztül.

Hogyan szellőztetem a meleg levegőt az ablakon keresztül?

A meleg levegő kiszívásának legegyszerűbb módja, ha kinyit egy ablakot, és kihúzza a tömlőt. 

Nem kell semmilyen épületátalakítással foglalkoznia, és ezért nincsenek további pénzügyi költségek, ami mindenképpen nagy előny. Hátránya, hogy a meleg levegő részben visszajuthat a nyitott ablakon keresztül, ami értelemszerűen csökkenti a légkondicionáló hűtési hatékonyságát. 

Ha tehát úgy dönt, hogy ezt a megoldást választja, akkor mindenképpen szüksége lesz ablakszigetelésre is. Tépőzárral van rögzítve, és teljesen kitölti a tömlő körül maradó teret, így a meleg levegőnek csak egy töredéke jut be.

A szigetelést úgy tervezték, hogy ne akadályozza Önt az ablak kinyitásában és becsukásában. Így egész szezonban az ablakhoz rögzítheti. A tépőzáras rögzítési rendszernek köszönhetően a szigetelés bármikor, nagyon gyorsan eltávolítható és visszahelyezhető.

Az ablakszigetelés általában nem tartozik a mobil klímaberendezések alapfelszereltségéhez, ezért azt meg kell vásárolnia. Azonban nagyon tartós, és megfelelő kezelés esetén több évig is kitart.

Az ablak nem jöhet szóba? Az alternatíva a falba fúrás

Ha már tudja, hogy egy ablakon keresztül vezetett tömlő nem lenne esztétikus, akkor a meleg levegő elszívását egy fali tömlőn keresztül is megoldhatja. Itt nem kerülheti el a fúrást és a bontást, de sokkal jobban kinéző és praktikusabb megoldást kap.

A falon keresztül egy átvezetés létrehozása egyszerű. Üzletünkben a Remko komplett szerelőkészleteit találja, amelyek tartalmaznak egy kültéri rácsot, egy teleszkópos csövet a falba, valamint egy sapkával ellátott visszatérő csappantyút - ez a szezon végén ismét lezárja a nyílást

A meleg levegő kivezetéséhez pontosan ott, ahol a légkondicionálót szeretné elhelyezni, kialakíthat egy tömlőátvezetést, így a hosszú tömlő nem lesz útban. Ne felejtse el, hogy a légkondicionálónak hálózati csatlakozásra van szüksége a közelben a működéshez - ezért a hely kiválasztásakor vegye figyelembe a kábel hosszát. 

Mi a helyzet a kondenzvíz elvezetésével?

A légkondicionálónak azonban nem csak a forró levegőtől kell megszabadulnia. A hűtés mellékterméke a kondenzátum - egyszerűen fogalmazva, a cseppfolyósított nedvesség -, amelyet szintén el kell vezetni valahová. Erre is két lehetősége van.

A kondenzvíz elvezetésének elavult megoldása, hogy a kondenzvizet egy erre a célra kialakított tartályban gyűjti össze, amelyet a légkondicionáló berendezés működése közben ki kell öntenie. Ha ezt a megoldást választja, talán megspórolja a légkondicionáló költségeit, de a végén még munkát is ad hozzá.

Szinte minden modern mobil klímaberendezés automatikus elpárologtatót használ a kondenzátum eltávolítására. Ez biztosítja, hogy a kondenzátum a tömlőn keresztül a meleg levegővel együtt elpárologjon - így nincs különösebb kezelés.

 

Meg kell terveznie a légkondicionáló elhelyezését, hogy olyan berendezést választhasson, amely a legjobban illeszkedik ahhoz a helyhez, ahová szeretné elhelyezni. Ez különösen akkor igaz, ha úgy dönt, hogy a meleg levegőt egy fali szellőzőnyíláson keresztül szívja ki. Mindent meg lehet javítani, de ha építési beavatkozásokra készülsz, akkor minden lépésedet jól át kell gondolnod


Légkondicionálás levegő-levegő hőszivattyúként - hogyan működik a fűtés klímával?
Mindenki tudja, hogy a légkondicionálót elsősorban a levegő hűtésére tervezték. De tudta, hogy levegő-levegő hőszivattyúként is képes hatékonyan fűten...
Fali klímaszerviz - A Aerium.hu tanácsot ad, hogyan ápolja légkondicionálóját, hogy az sokáig szolgálhassa Önt.
A légkondicionálóknak nemcsak hűtést kell biztosítaniuk, hanem minőségi és megbízható működést is. A fali klímaszerviz ezért elengedhetetlen! Miből ál...
Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2020.12.01
Hiteles vásárló
100 %

Ezt a webáruházat csak ajánlani tudom. Főleg a nagyon gyors egyeztetés és a termék alapján, amelyet megvásároltam. A Winix U450 légtisztító tényleg nagyon jó minőségű készülék. Már egy hét használat után nyugodt lelkiismerettel állíthatom, hogy ez a légtisztító tényleg nagyon jól működik. Jobb a levegő a lakásban, minden port felfog és egyből megtisztítja a levegőt. Kezdődő náthám volt az influenza szezonban, ám azonnal meg is szűntek a tünetek nálam és a barátomnál is. Remélem, hogy a következő héten még jobb lesz a helyzet. Szeretnék venni egyet a szüleimnek is, akiknek egy macskájuk és egy nagy házuk van. Rengeteg náluk a por, de hiszek benne, hogy ugyanolyan elégedettek lesznek a termékkel, akárcsak én és a barátom.