Ha új fali légkondicionálót vásárol, szinte biztos lehet benne, hogy pontosan úgy fogja kiszolgálni Önt, ahogyan szeretné. De ahogy telnek a hónapok és évek, és Ön rendszeresen használja a készüléket, előfordulhat, hogy a teljesítménye már nem felel meg az Ön elvárásainak.

Ez a forgatókönyv azonban elkerülhető a fali légkondicionáló rendszeres karbantartásával. 

Ahogyan a mosógép is eltömődik a vízkővel, és időről időre megfelelő termékekkel kell kezelni, a légkondicionáló berendezés is felveszi a szennyeződéseket a lehűtött levegőből, amelyek nagy mennyiségben negatív hatással vannak a működésére és a levegő minőségére.

Ezért a következő sorokban megmutatjuk, hogyan gondoskodjon légkondicionálójáról, hogy megelőzze a meghibásodásokat, és teljes mértékben élvezhesse annak előnyeit.

Hogyan gondoskodjon a légkondicionálóról saját maga?

Nem kell professzionális szolgáltatást hívnia a légkondicionáló rutinszerű tisztításához - számos olyan dolog van, amit bárki maga is megtehet.

Porszűrő - a tiszta légkondicionálás alapja

Még a leghétköznapibb légkondicionáló berendezés is tartalmaz egy úgynevezett porszűrőt, amely alapvető akadályként megakadályozza, hogy a por leülepedjen a készülék belsejében, és visszafújódjon a helyiségbe. A gyártók évente egyszer javasolják a porszűrő tisztítását, de sosem árt, ha szükség szerint gyakrabban is ellenőrzi és karbantartja.

A porszűrő általában mosható, így tisztításához sima vizet és mosószert használhat. Ha műanyag szerkezetű, akkor biztosan nem való a mosogatógépbe, ahol a magasabb hőmérséklet miatt elvetemedhet.

A porszűrőt pontosan a mellékelt kézikönyv szerint vegye ki és szerelje vissza. Mielőtt visszahelyezi a helyére, nedves ruhával is megtörölheti a belső részeket, amelyeket kényelmesen elérhet. A légkondicionálót csak kikapcsolt állapotban tisztítsa!

További szűrők cseréje szükséges

Ha az Ön modellje további szűrőkkel van felszerelve - például a kisebb szennyeződések vagy a szénszűrők esetében a szagok felfogására -, számoljon azzal, hogy az otthoni fali klímaberendezés szervizelése magában foglalja ezek cseréjét is. Az ilyen szűrőket nem lehet tisztítani.

A csere gyakorisága a gyártó ajánlásaitól függ, de általában legalább hathavonta egyszer - attól függően, hogy milyen gyakran használja a légkondicionálót. Bár az új szűrők vásárlása plusz kiadást jelent, ez egy olyan fontos tényező, amely befolyásolja a helyiség levegőminőségét, és nem szabad alábecsülni.

A szűrőket ismét a kézikönyvben található utasításoknak megfelelően kell cserélni, és csak akkor, amikor a készülék nem üzemel.

Mikor van szükségem professzionális fali klímaszerelésre?

Még ha a légkondicionáló berendezés gondozásának alapelvei könnyen elsajátíthatók is, ha optimális teljesítményt szeretne elérni, akkor is elkerülhetetlen, hogy időnként felkeressen egy szakembert

Az otthoni légkondicionálók esetében a fali légkondicionálót évente legfeljebb egyszer vagy kétszer kell szakszerűen karbantartani. Az ipari épületekben, ahol a folyamatok megfelelő működéséhez hűvösebb éghajlatra van szükség, évente legalább négyszer kell műszaki szakembert fogadni.

És mit kell tartalmaznia a fali klímaszerviznek valójában? Erre alább kitérünk.

Átfogó eszközdiagnosztika

Amikor a szerviztechnikus az Ön otthonába érkezik, nemcsak az alapvető klímakarbantartást végzi el, hanem diagnosztizálja a berendezést és annak működését is. A szakember teszteli a működési módokat, megvizsgálja a beltéri és a kültéri egységeket, és megállapítja, hogy az egész rendszer a paramétereknek és az aktuális beállításoknak megfelelően működik-e.

Ezenkívül a hűtőfolyadék állapotát és mennyiségét is ellenőrzi, és szükség esetén feltölti azt. Hasonlóképpen nem hagyja figyelmen kívül a teljes hűtőkör állapotát sem, azaz, hogy a folyadék szivárog-e vagy túlmelegszik-e, és a levegő hőmérséklete a beállításon belül van-e. Azt is ellenőrzi, hogy a vezetékek rendben vannak-e, hogy Önt ne fenyegesse sérülésveszély.

Egyszerűen fogalmazva, számíthat a fali klímaszervizre, hogy észleli a hibát, ha valami baj van a berendezéssel.

Légkondicionáló tisztítása a problémamentes működésért

Hiába szabadítja meg saját maga a légkondicionálót a portól és a szennyeződésektől, vannak olyan helyek, ahová egyszerűen nem tud eljutni - de egy szerviztechnikus igen.

Professzionális termékek segítségével biztosítja a légkondicionáló berendezés átfogó tisztítását, mind a külső, mind a belső egységeit, amelyeket alaposan fertőtlenít. Ezért bízhat abban, hogy a készülékből kilépő hűtött levegő nem lesz szennyezett a szerkezetben esetleg megtelepedett szennyeződésektől.

A légcsatornákon kívül a szakember gondoskodik a kondenzvíz-elvezető vezeték vegyi tisztításáról, valamint a légkondicionáló szerkezetet alkotó összes műanyagról is. A légkondicionálója olyan lesz, mint a dobozon.

Szolgáltatás mint sürgősségi megoldás

Akkor is számíthat a fali klímaszervizre, ha meghibásodást tapasztalt vagy gyanítja, hogy a légkondicionáló működésében bekövetkezett változások miatt meghibásodás léphet fel. 

Ezt a fajta szolgáltatást a garancia időtartama alatt számos termék esetében ingyenesen kínáljuk. Nemcsak a hiba elhárításáról, hanem a terméknek a hivatalos szervizbe történő tényleges szállításáról is gondoskodunk - csak csomagolja be az eredeti dobozba.

Rutinszerűen távolról is nyújtunk szakértői tanácsadást, így minden fontos kérdésére választ tudunk adni azzal kapcsolatban, hogy hogyan ápolja légkondicionálóját, hogy az hosszú ideig működjön. Telefonon vagy e-mailben veheti fel velünk a kapcsolatot.


Hogyan kezeljük a meleg levegőt és a kondenzvíz elvezetését, avagy útmutató a mobil klímaberendezések telepítéséhez by Aerium.hu
Nem lehet csak úgy kipakolni és működtetni egy mobil klímaberendezést. A meleg levegő és a kondenzvíz elvezetését rendezni kell, mielőtt beindulhatna....
Hogyan válasszunk elektromos rollert? Útmutató lépésről lépésre!
Az elektromos roller választása úgy néz ki, mint egy séta egy rózsakertben, de ha nem veszi figyelembe a megfelelő kritériumokat, előfordulhat, hogy n...
Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2021.04.01
Hiteles vásárló
100 %

Másoknak is ajánlom, hogy ebben a webáruházban vásároljon. Pénteken rendeltem meg a terméket és kedd délelőtt már meg is kaptam. Eddig még nem próbáltam ki a légkondicionálót, mert nem volt akkora hőség. Remélem, hogy az elképzeléseim szerint fog működni.