A száraz levegő a család minden tagjának kellemetlenségeket okozhat. Ezen felül a légzési nehézségeket a felnőtteknél és a gyermekeknél is súlyosbítja az allergia vagy a hőmérsékleti ingadozás. Régebben a levegő párásítása a radiátorra akasztható párásítóval volt megoldva, azonban számos kutatás kimutatta, hogy az ilyen kiegészítők inkább dekorációk, mintsem funkcionálisak. Ezen felül a hosszú időn át álló vízben baktériumok jöhettek létre, amelyek a vízzel együtt szétszóródhattak a levegőben. Manapság ezek a régi módú párásítók, valamint az aromalámpák is díszítőelemként szolgálnak a beltérben; azonban rendszeresen tisztítani kell őket.
 
Olyan száraz levegő gyötri otthonában, hogy torka kiszárad és folyamatosan szellőztetnie kell? Szerezzen be olyan minőségi párásítót, amely a radiátoros párologtató formájában lévő kerámia versenytárshoz képest kiváló!
 
  
Némely szobanövény is inkább a magasabb páratartalmat szereti és a téli fűtésszezon nem a legjobb nekik.
 

Ideális ajándék a fa alá

 
 
párásítót még fűtési szezon előtt érdemes beszerezni, ugyanis ebben az időszakban 50 százalék alá csökken a levegő páratartalma, aminek hála a légutak és a nyálkahártya is kiszáradhatnak. Ennek hála torkunk száraz lesz, így folyamatosan nyelnünk, innunk vagy köhögnünk kell. A megfelelően kiválasztott és beállított párásító jelentősen befolyásolhatja az atkák, a baktériumok és a kialakuló gombák eltávolítását. Némely párásító csodás a porosodás ellen. Amennyiben azon töpreng, milyen változatot vásároljon, négy alapvető típus közül választhat. Az ultrahangos párásítók közkedveltek, amelyek vibráló ultrahangos membrán segítségével nedvességet képeznek vízcseppekkel, azaz gőzzel. A drágább modellek ezüst nanorészecskéket tartalmazhatnak, így szűrik az álló vizet a baktériumoktól. Ha védve szeretne lenni a baktériumoktól, fel kell melegítenie a párásítót nyolcvan Celsius fokra, esetleg egyedi antibakteriális szűrővel kell azt ellátnia.
 
Ezen felül nagyon egyszerű és hatékony hideg párás párásítót is vásárolhat, amely hasonló elven működik, mint a lemezes modellek. A beépített ventilátor a párásítószűrőből oszlatja szét a vizet, ennek hála gyorsan növeli a páratartalmat. A lemezes párásítók kombinálják a mechanikus párolgást és a levegő ionizációját, ennek hála meglepő módon még az igényes felhasználók igényeit is kielégítik. Még ha drágábbak is, későbbi gazdaságos működésük során az ár megtérül. Fontos a rendszeres karbantartás. Ez nagyon egyszerű és nem vesz igénybe több, mint öt percet.
 

Tesztelje az illóolajokat

 
A meleg párásítók is közkedveltek. Nem igazán alkalmasak gyerekszobába, azonban az asztmásoknak örömet szereznek. Az álló vízből képződött párának köszönhetően megkönnyítik az asztmások számára a légzést. A működés energiaigényesebb, mégis a leggyakoribb párásítási módszerről van szó. Amennyiben meleg párásítót vásárol, vigyázzon gyermekére.
 
A párásítók segítenek túllendülni a megfázás vagy a betegség tünetein. Néhány változat olyan illat esszenciára szolgáló egyedi szűrővel ellátott, mint amilyen az aromalámpákban is használatos. A belteret így egy pillanaton belül levendula, a gyömbér éles aromája vagy gyümölcsös aroma illatozhatják be. Az ügyes segítő rövid időn belül a háztartás közkedvelt tagjává válik, ugyanis kellemesebbé varázsolja az otthont, valamint megsemmisíti a káros anyagokat.
 
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 823 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve
2014.06.30
Hiteles vásárló
100 %

Előre utalással fizettem. A megerősítő mailben minden szükséges adatot megtaláltam az azonosítón kívül. Mármint ott volt, csak nem vettem észre. A levélhez csatolva küldték a számlát. Ezt nem vártam, mert a levelet a megrendelés után azonnal megkaptam. Más szavakkal, jobb lenne, ha javítanának a megerősítő mail szövegén. Meg kéne benne említeni az azonosítót és a mellékelt számlát. És így már tényleg minden tökéletes lesz :-)