Nem csak az allergiában és asztmában szenvedők vigyáznak a környezetükre, amelyben mozognak. Ön is arra törekszik, hogy otthonában teljesen tiszta levegő legyen? A levegőben általában sok pollen, por, baktérium, vírus és különféle szag található. A hagyományos szellőztetés csak részben segít megszabadulni a különféle allergénektől, a teljes tisztításra jó célt szolgál a légtisztító.
 
 

Légtisztító elhelyezése

 
A légtisztító beszerzése még nem azt jelenti, hogy annak működőképességét teljes mértékben kihasználja. Nagy figyelmet kell fordítani a lakásban történő megfelelő elhelyezésre, ami nem egy bonyolult dolog, elég egy pár apró szabályt követni. Leggyakrabban a szoba kerületén helyezik el. Fordítsa el olyan módon, hogy a készülék felső részén található levegőkivezetés kb. a helység közepe felé irányuljon. A levegőnek áramlania kell, mivel a tisztító a levegő keringési elvén dolgozik. A levegőkivezető nyílás felett minden akadályt el kell távolítani, lehet az bútor, polc és hasonlók, hogy  
semmi se akadályozza a légtérbe történő terjedést. A tiszta levegő áramlását a leggyakrabban használt terület felé irányítsa, hogy a jelenlévők tiszta levegőt szívhassanak.
 
Kerülje el a mennyezet alá történő felszerelést, akárcsak a közvetlen ajtó, vagy ablak közelébe történő felszerelést, mivel a készülék itt túl sok szennyeződést szívhat be. A hőforrások felülete, az átjárók, vagy a lakás állandóan nyitott részei sem megfelelőek. A legtöbb légtisztító elhelyezhető a padlón. Ha némely modellnél a szívónyílás az alsó részen található, válasszon egy talapzatot, polcot, szekrényt, vagy valami mást a légtisztító elhelyezésére, ideális esetben derékközépig. Amennyiben az ilyen típusú légtisztítót a padlón helyezné el, durvább szennyeződéseket is felszívna, és a szűrő gyorsabban berakódna. A hordozható készülékek azonban szükség szerint áthelyezhetőek annak érdekében, hogy a legmegfelelőbben működjenek azok számára, akik igénylik a tiszta levegőt igénylik.
 
 

Légtisztító használata

 
Amennyiben megoldható, a légtisztítót zárt helyiségben használja, ott fog a leghatékonyabban működni. Általában érvényes, hogy a légtisztítás egy hosszabb folyamat, ezért a légtisztító rövid idejű használata semmire se jó. Kevesebb, mint egy óra időről van szó. A készüléket emberek jelenlétében kapcsolja be. Folyamatos bekapcsolás is használható, amikor az automatikus vezérlőberendezés azonnal felismeri a szennyezettség mértékét. Ha minden rendben van, a légtisztító a legkisebb fordulaton fog működni, és minimális áramot fog fogyasztani. A használat az éppen aktuális évszaktól is függ. Télen ritkább a szellőztetés, kint azonban több a szmog és a további káros anyag. Ebből kifolyólag télen gyakoribb a használata. Ne feledkezzen meg a szűrő rendszeres tisztításáról sem, a jobb minőségű készülékeknél erre egy jelző figyel, amely probléma esetén fényjelzést ad ki. A légtisztító kiválasztásakor összpontosítson a szűrő típusára, mivel ez a legfontosabb szempont. Felejtse el azokat a modelleket, melyek a szennyeződés kevesebb, mint nyolcvan százalékát képesek felfogni. A legjobbak közé tartozik a HEPA szűrő és az elektrosztatikus szűrő.
 
Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2019.02.22
Hiteles vásárló
100 %

Azért választottam ezt a webáruházat, mert a termékek raktáron voltak, amelyeket szerettem volna megrendelni, ráadásul az ár és az értékelések is jók voltak. Ez tényleg egy olyan webáruház, amely olyan dolgokat kínál, amelyeket a lehető leggyorsabban képes is szállítani. A kommunikáció nagyszerű volt. Nincs semmi észrevételem.