A megfelelő szellőztetés a szobában lévő kellemes levegő, valamint az energiaszintünk alapfeltétele. A szellőztetésről már sokan sok mindent írtak, azonban a profik és a laikusok véleménye is megegyezik abban, hogy a megfelelő szellőztetés elűzi a fáradtságot, a fejfájást, a koncentrációs problémákat, az álmatlanságot, valamint a rosszkedvet. Éppen ezért biztosan megéri elolvasni, hogyan láthatja el otthonát friss levegővel, valamint milyen tippeket ajánlunk a megfelelő szellőztetés érdekében.
 
Forrás: unsplash.com

Szellőztessen legalább 3x naponta

 
A szakértők nem kételkednek. Legalább napi háromszor kéne szellőztetnünk, méghozzá ébredést követően, munkából való hazatérés után, valamint alvás előtt. Meglátja, hogy nem csak könnyebben elalszik majd, hanem jobban is fogja magát érezni! Amennyiben egész nap otthon van, például a hétvége során, szellőztessen gyakrabban. Legfőképpen akkor, ha az egész hétvégét a konyhában tölti, így otthonában a sült hús, valamint a sütemény illatai keverednek. Számos szakértő ajánlja, hogy télen rövid ideig, azonban intenzíven szellőztessünk annak érdekében, hogy a levegő és az oxigén kicserélődjön. Ellenkezőleg, nyáron szellőztessen hosszasan, hogy eltűnjön otthonából a fülledt levegő. És honnan tudhatja, mikor jött el a szellőztetés ideje? A párás ablakok segítségére lesznek.
 

Párás ablakok = ideje szellőztetni

 
A vízcseppekkel teli, párás ablakok jelezhetik a rossz szigetelést, esetleg a rossz minőségű ablakokat. A mai modern építési módszereknél azonban inkább a helyiségben lévő oxigénhiányról árulkodnak. Ha a nedvesség felhalmozódik otthonában, különösen a fürdőszobában, a konyhában vagy a hálószobában, törölje le a vizet papírtörlővel, esetleg abszorbens ruhával, és azonnal szellőztessen. A szellőztetés a ház azon részeiben is fontos, ahol felhalmozódhat a nedvesség és a penész, tehát ott, ha több szobanövény vagy akvárium van. A nedvesség légzési problémákat okozhat és befolyásolhatja az allergiában szenvedők romló állapotát.
 
Forrás: unsplash.com
 

Fontos a hőmérséklet is

 
Sokan rosszul gondolkodnak a fűtéssel és a szellőztetéssel kapcsolatosan. A nyári hónapokban megpróbálják a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten tartani a beltéri hőmérsékletet, míg télen, amikor a külső hőmérséklet fagypont alá esik, atlétában szeretnének otthonukban sétálgatni. Egy egészen egyszerű szabályt kéne követni. Az ideális hőmérséklet 21 Celsius fok, körülbelül 40% páratartalommal kombinálva. Ha otthonában elavult ablakok vannak, amelyek nem felelnek meg a kényelmes élet előírásainak, érdemes kicserélni őket
 
 
Mnoho lidí zastává v otázce vytápění, respektive větrání, mylný postoj. V letních měsících se snaží vnitřní teplotu srazit co nejníž, zatímco v zimě, kdy venku klesají teploty pod bod mrazu, chtějí doma chodit v tílku. Držet bychom se přitom měli jednoduchého pravidla. Ideální se jeví teplota 21 stupňů Celsia v kombinaci s vlhkostí okolo 40 procent. Máte-li doma zastaralá okna, jež nesplňují standard pro komfortní bydlení, zvažte jejich výměnu.
 

A rekuperáció megoldja a szellőztetést Ön helyett

 
A rekuperáció okos megoldás a hővisszanyeréshez. Egy speciális rendszer friss levegőt szolgáltat reuperációs hőcserélőn keresztül kívülről belülre, ezáltal hűti a levegőt és folyamatosan friss levegőt szolgáltat. A rekuperációs hőcserélők nagyon magas hőátadási hatékonyságot, akár kb. 90% -ot is elérhetnek. A telepített rekuperációnak köszönhetően nem kell szellőztetnie. Éppen ellenkezőleg: ha nyitva van egy ablak, vagy folyamatosan szellőztet, akkor alig fogja érezni a rekuperáció hatását. Az egész rendszer természetesen teljesen csendesen működik családi ház, kereskedelmi tér vagy modern lakás esetében is.
Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2016.03.03
Hiteles vásárló
100 %

Ezt a webáruházat csak ajánlani tudom. Főleg a nagyon gyors egyeztetés és a termék alapján, amelyet megvásároltam. A Winix U450 légtisztító tényleg nagyon jó minőségű készülék. Már egy hét használat után nyugodt lelkiismerettel állíthatom, hogy ez a légtisztító tényleg nagyon jól működik. Jobb a levegő a lakásban, minden port felfog és egyből megtisztítja a levegőt. Kezdődő náthám volt az influenza szezonban, ám azonnal meg is szűntek a tünetek nálam és a barátomnál is. Remélem, hogy a következő héten még jobb lesz a helyzet. Szeretnék venni egyet a szüleimnek is, akiknek egy macskájuk és egy nagy házuk van. Rengeteg náluk a por, de hiszek benne, hogy ugyanolyan elégedettek lesznek a termékkel, akárcsak én és a barátom.