A nagyon alacsony vagy a nagyon magas páratartalom nincsenek jó hatással az emberi szervezetre. A helyiségekben folyamatosan figyelemmel kell kísérni az optimális értékeket annak érdekében, hogy az emberek könnyebben elkerüljék a különféle betegségeket, és ne terheljék le feleslegesen a szervezetüket.
 

Baj magas páratartalom formájában

 
Az emberek még lélegzés közben is vízgőzt hoznak létre. Egy átlagos háztartásban ezt további gőz egészíti ki tusolás, fürdés, a növények öntözése, a ruhák szárítása és egyebek formájában. Amint elérkezik az esős időszak, ez a mennyiség szédületesen megnő. Ebben a környezetben nehéz lélegezni, kellemetlen, fülledt levegőt érzünk. Fókuszáljon a pára folyamatos eltávolítására, ellenkező esetben fennáll annak a kockázata, hogy a levegőben lévő kórokozók, baktériumok és vírusok miatt betegségek alakulhatnak ki Önnél. Ezen felül a vakolat is morzsolódni kezd, az ablakok gyöngyözni fognak, a falak mentén pedig penész kezd terjedni.
 
 

Néhány tipp, hogyan birkózzunk meg a nedvességgel

 
A legegyszerűbb módszer, hogyan szabadulhat meg a túlságos páratartalomtól, a hagyományos szellőztetés. Ez azonban rendszerességet igényel. Azt állíthatjuk, hogy akár napi tíz perc is elegendő, ha az ablakokat rendesen kinyitja és hagyja áramlani a levegőt. Ha a szobában nincs ablak, fókuszáljon ventilátor vagy párátlanító vásárlására. Emellett van pár dolog, amit Ön is megtehet a páratartalom csökkentése érdekében. Próbálja meg korlátozni a ruhák szárítását lakásában, ha ez nem lehetséges, válasszon erre a tevékenységre egy jól szellőztetett szobát. A szárítógép is jó ötlet. A főzés során kapcsolja be a szagelszívót. Penész észlelése esetén azonnal távolítsa azt el az erre szolgáló készítményekkel a megfelelő módon.
 
 

Kellemes környezet páramentesítővel

 
Szerencsére léteznek olyan intelligens eszközök is, amelyek csökkentik a páratartalom kondenzációját az ablakokon, falakon stb. Ezeknek hála kellemesen és biztonságban érezheti magát otthonában. Több típus közül választhat, hogy az megfeleljen a követelményeinek. Olyan párátlanítót válasszon, amely alacsony hibaarányú és megfelelő teljesítményű. Különböző típusú párátlanítókkal találkozhat, amelyek a szerkezet alapján profi, otthoni vagy medencés környezethez alkalmasak.
 
A választás során a technológiát is figyelembe kell venni, amely kompressziós vagy abszorpciós lehet. Ezt követően fontolja meg, hogyan fogja elvezetni a kondenzátumot. Néha gravitáció által, néha beépített tartályba, azonban beépített szivattyúval ellátott párátlanítók is léteznek.
 
Az abszorpciós párátlanítók alacsony, 10 °C alatti hőmérsékletnél működnek a legjobban. Ezek olyan eszközök, amelyek nagymértékben függnek a relatív páratartalomtól. Alacsony zajszintűek. A legelterjedtebbek a kompresszorral rendelkezők, amelyek hűtőközeget és kondenzációs lemezt tartalmaznak, ahol a gyors hűtés kicsapja a levegő páratartalmát. A párátlanítók teljesítménye a hőmérséklettől és a nedvességtől függően változik. Főleg fűtött épületekben használatosak, a hatékonyság tíz Celsius-fok felett nyilvánul meg. A profi modellek gond nélkül képesek akár száz liter eltávolítására is optimális körülmények között. Otthoni használatra a 10 – 25 liter maximális teljesítményű eszközök is elegendők.
Heureka
Hogyan értékelték a vásárlók az Aerium.hu-t
Összesen 79 értékelés az Árukereső.hu-n
Összesítve

2019.07.02
Hiteles vásárló
100 %

Egy másik értékelésben olvastam, hogy a vásárló panaszkodott, hogy két nappal később volt elérhető a termék, mint ahogy azt a webáruház feltüntette. Ezért írtam a webáruház oldalán lévő chaten, hogy tényleg raktáron-e van a termék. A választ, hogy igen, a hivatalos nyitvatartási időtől függetlenül megkaptam. Megrendeltem a terméket, az online fizetést választotta, és még aznap délután meg is kaptam. Nem volt semmi probléma.